Sentinţa primită de un fost profesor care a molestat zeci de eleve. „Un monstru calculat”


Ultimul update: Miercuri 25 Septembrie 2019 22:07
Data publicarii: Miercuri 25 Septembrie 2019 21:59
Categorie: Stiri Diverse
Curtis William Payne

Un fost profesor de muzică din Statele Unite a primit patru condamnări consecutive la detenţie pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de molestarea a zeci de eleve pe parcursul celor 32 de ani în care a predat.

Curtis William Payne, un bărbat în vârstă de 60 de ani din Santa Clara, California, a apărut, marţi, în faţa judecătorului Jeffrey Wilcox, pentru a-şi afla sentinţa, dar şi pentru a asculta mărturiile unor victime. De asemenea, procurorul a citit scrisori ale altor victime, care fie nu au putut lua parte la termenul de judecată, fie au vrut să rămână anonime sau încă nu au împlinit 18 ani.

Payne nu a vrut să facă nicio declaraţie după cele auzite. Fiul său a cerut iertare victimelor, iar judecătorului i-a solicitat să pronunţe sentinţa maximă.

31 de fete şi femei, cu vârste cuprinse între 12 şi 41 de ani, au depus mărturie împotriva celui care a predat muzică mai bine de 30 de ani într-o şcoală din oraşul St. George.

Judecătorul Jeffrey Wilcox le-a spus acestor femei că sunt curajoase şi le-a îndemnat să caute ajutor psihologic pentru a putea trece mai uşor peste traume. Despre rudele lui Payne, el a spus că „au trăit într-o minciună” din cauza acestuia, notează St. George News.

Wilcox s-a arătat stupefiat de modul în care conducerea şcolii a gestionat situaţia, mai ales că se ştia trecutul pătat al profesorului. Conducerea instituţiei i-a permis lui Payne să continue să predea, deşi ştia ce acuzaţii i se aduc. Astfel, Payne a putut continua să agreseze eleve, preferatele sale fiind cele de 9-10 ani.

Mama uneia dintre victime l-a numit pe fostul profesor „un rege al manipulării şi un monstru calculat”.

„Sper să-ţi trăieşti fiecare zi cu frică, aşa cum a trăit şi ea. Eşti cum nu se poate mai jos, eşti cel mai diabolic om pe care l-am cunoscut”, a mai spus ea, citată de The Spectrum.

Bunicul uneia dintre victime a susţinut în faţa instanţei că, în 2011, administratorii şcolii i-au spus că profesorul va fi anchetat pentru că i-a abuzat nepoata, numai că apoi nu s-a mai întâmplat nimic. Bărbatul a mai afirmat că, după ce a fost abuzată de Payne, nepoata lui a trecut printr-o „schimbare completă de personalitate” şi a început să se automutileze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: stgeorgeutah.com

VIDEO PROTVPLUS.RO