Secretul fericirii e deținut de danezi. Care este „rețeta succesului” acestui popor


Ultimul update: Sambata 18 Mai 2019 10:30
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2019 09:01
Categorie: Stiri Diverse

De ce sunt copiii danezi mai fericiţi decât restul copiilor din alte ţări? Secretul poartă numele de „Hygge".

Conceptul inventat de poporul scandinav se rezumă la timpul de calitate pe care părinţii îl petrec alături de urmaşii lor, iar rezultatele le putem observa cu toţii.

În Danemarca, unde vremea mohorâtă durează mare parte din an, locuitorii au trebuit să găsească o alternativă care să îi facă să se simtă bine în perioadele din an în care soarele nu se face văzut.

Aşa s-a născut conceptul danez de „hygge". Acum pare să fie reţeta succesului pentru un stil de viaţă fericit şi o educaţie aleasă.

Susan Hojgaard, mamă: „Este foarte important modul în care ne conectăm cu copiii noştri. Luăm o pauză zilnic şi ne concentrăm - doar asupra faptului că suntem împreună."

Anna Hohns, reporter RTL:Modul în care danezii îşi cresc copiii ar putea fi datorită sistemului social foarte bun, faptul că au salarii decente. Sau cel puţin asta ne-au spus cei pe care i-am intervievat."

Esența „hygge” este de a uita de toate grijile pentru o perioadă şi a te concentra doar asupra lucrurilor care te mulţumesc sufleteşte.

Un medic terapeut a scris şi o carte despre fenomenul hygge şi, potrivit studiilor făcute de ea, copiii sunt cei mai fericiţi atunci când stau la poveşti cu părinţi sau se joacă deseori împreună. Aşa cum se întâmpla înainte de apariţia noilor tehnologii.

Iben Dissing Sandahl, medic terapeut: Trebuie să îi lăsăm pe copii să fie independenţi şi să gândească singuri. Iar timpul liber, modul în care se joacă liberi, le asigură asta. Este foarte important să înţelegem acest lucru."
Elev: „Când afară vremea este frumoasă sunt fericit să mă plimb pur şi simplu cu bicicleta pe străzi."

Pe lângă activităţile din familie, şcoala are şi ea o contribuţie importantă la dezvoltarea micuţilor.

Gitte Rasmussen, directoara unei şcoli: E important să lucrezi împreună cu copilul, să duci la bun sfârşit ceva împreună, să fie o activitate mixtă."

Chiar dacă în Danemarca, hygge se regăsește peste tot, în orice moment și în orice loc, asta nu înseamnă că alte naționalități nu se pot pune în aplicare această metodă.

Iben Dissing Sandahl, medic terapeut:Oferiţi-le copiilor jumătate de oră din timpul vostru! Puteţi face asta în fiecare zi! Iar când copilul vostru vă spune: „nu ştiu ce să fac", îi puteţi răspunde: „Fă ce simţi!" Succes!”

Iar rezultatele se vor resimţi nu doar asupra copiilor, ci şi asupra adulţilor, susţin experţii danezi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Secretul unei bătrâne din Maramureş, poreclită
Secretul ascuns de cei mai fericiți oameni din lume. Totul se află în apă
Secretul din spatele picturii
VIDEO PROTVPLUS.RO