Românii iubesc terasele ascunse, ferite de agitația urbană, cu priveliști spectaculoase

Dată publicare: 12-05-2021 18:53
Dată actualizare: 12-05-2021 19:45


În căutarea liniștii și din dorința de a scăpa de aglomerație, în marile orașe, oamenii au început să aprecieze tot mai mult terasele ascunse, ferite de agitația urbană.

Deși multe astfel de oaze sunt uneori greu de descoperit, pentru că fie se află pe vârful unui deal ori în inima unui petec de pădure, odată ce dau de ele, clienții revin mereu. Cu greu pot rezista priveliștilor spectaculoase.

Poziţionată deasupra oraşului, o terasă din Cluj Napoca are un punct forte: panoramă. Clienţii abia îşi pot dezlipi ochii de pe linia orizontului.

În Braşov, un restaurant cu terasă, aflat pe o colină, atrage clienţii care caută liniştea, frumosul şi cultura încă din 1905. Atunci a devenit rapid o atracţie a vremii, graţie priveliştii şi aşa a rămas până în prezent.

De cele mai multe ori ai nevoie de rezervare, mai ales în weekend, pentru că mesele răsfirate prin grădină care oferă o panoramă spectaculoasă asupra Brașovului se ocupă imediat.

Pe arhicunoscuta stradă Republicii, din Braşov, zeci de mese stau aproape lipite, în linie dreaptă. Sunt clienţi însă care caută locuri aparte. Unul dintre ele este la doar un pas de forfotă de aici, printr-un gang care ne poartă până la terasa aflată în curtea interioară a unei pensiuni.

Dincolo de zidurile care ne despart de oraş, aceasta terasă este înconjurată de pădurea muntelui Tâmpa.

De aici, clienţii pot pleca în plimbare pe aleea de sub Tâmpa ori pot urca pe vârf, cu telecabina.

Tags: terase, romani,


VIDEO PROTVPLUS.RO