John Malkovich i-a cucerit pe români la Festivalul de Teatru de la Sibiu. „Publicul investește nu doar timp și bani”
Nominalizat de două ori la premiile Oscar, actorul american John Malkovich i-a cucerit pe români la Festivalul de Teatru de la Sibiu.
Spectacolul în care joacă, alături de actrița lituaniană Ingeborga Dapkūnaitė, a avut loc într-o veche hală industrială, acompaniat de o proiecție video. Alți artiști de renume au ținut reprezentații fascinante pe străzile pietonale și în piețele centrale ale orașului.
Spectacolul a primit aplauze îndelungi la final. Actorii interpretează un dealer și un client, însă obiectul negocierii lor rămâne necunoscut, lansând teme profunde de reflecție.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
John Malkovich, actor: „Mereu am crezut că teatrul este o formă de artă colectivă grozavă, care încurajează oamenii să reflecteze. Publicul investește nu doar timp și bani, ci și speranța că va vedea ceva ce provoacă la meditație asupra vieții, experiențelor, asupra societății.”
Ingeborga Dapkūnaitė, actriță: „Sperăm că piesa relevă multe lucruri. E despre dorințe secrete, despre contradicții și complexitatea ființei umane.”
Spectatorii au fost profund impresionați.
Participant: „A fost așa o energie, o forță, un dialog! Uuuuai. Imagine, joc, de toate.”
Pe străzi și în piețe, alte scene au captivat publicul. După o ploaie răcoritoare, artiștii polonezi au cucerit piața centrală cu spectacolul „Orbii”.
Karolina Bondaronek, actrița principală: „Piesa este despre o boală misterioasă care se răspândește ca un virus, iar primii care se îmbolnăvesc ajung închiși într-un fost azil psihiatric, un loc abandonat, fără guvernare. Regulile sociale sunt uitate, iar în azil se instalează frica, dezinformarea și violența.”
Festivalul continuă încă trei zile, cu zeci de reprezentații care se anunță la fel de impresionante.