Ritual ciudat în China, cu mii de turiști. Cum este plimbat un câine de către localnici

04-09-2017 09:31


Un sat din China a devenit cunoscut în ţară şi atrage o mulţime de turişti printr-un ritual probabil unic.

Un câine este purtat într-un fel de lectică, într-o procesiune care traversează inclusiv o baltă cu mai mult noroi decât apă. Totul, în cadrul unei ceremonii ce seamănă cu o rugăciune colectivă, pentru ploaie şi o recolta bună anul viitor.

Câinele "ales" este îmbrăcat în straie de sărbătoare şi aşezat la loc de cinste, într-un scaun din lemn, purtat pe umeri de tinerii satului, care poartă costume populare. Apoi, patrupedul este plimbat într-o procesiune cu lovituri ritmice de tobă, cântece străvechi şi dansuri.

Când trece prin dreptul porţilor, oamenii aruncă boabe de orez şi aprind beţişoare parfumate.

Ceremonia atinge momentul culminant la un iaz mlăştinos, considerat loc de scarificiu ritualic. Bătrânul satului rosteşte descântece şi rugăciuni, apoi cei care fac parte din alai se stropesc cu apă şi noroi, într-o veselie generală.

Localnicii care aparţin unei minorităţi etnice - Miao - îşi arată de fapt recunostiinta pentru o căţeluşa, care, potrivit legendelor din zonă, a hrănit cu laptele ei nişte copii a căror mama a murit în război.

Aceste obiceiuri cam primitive aduc multă voie bună în sat. Şi atrag, de la an la an, tot mai mulţi turişti. Au fost cel puţin 11.000  anul acesta, spun autorităţile.

Sătenii nu-i lasă pe vizitatori să plece până nu-i cinstesc şi cu un pahar de vin.

VIDEO PROTVPLUS.RO