Primele căpşuni aromate s-au copt în sere. Un kilogram costă între 15 şi 30 de lei
Pe lângă mici și bere, oamenii cumpără în aceste zile și căpșuni românești. Aromate și gustoase, aceste fructe nu stau prea mult pe tarabă, chiar dacă deocamdată prețul lor este destul de mare.
Cei care le-au cultivat sunt mulțumiți de vânzare și își promovează recolta pe Facebook, iar pozele primesc mii de aprecieri.
Deşi vremea a fost capricioasă, primele căpşuni aromate şi zemoase s-au copt în sere. Sunt soiuri româneşti sau aduse din Spania, Italia, şi chiar Statele Unite care rodesc până iarna. Un kilogram costă între 15 şi 30 de lei, direct de la producător.
Alegeri 2024
21:21
Câte procente ar obține USR la alegerile parlamentare, după calculele făcute de Elena Lasconi
21:12
Marcel Ciolacu, despre înfrângerea în turul 1: Dacă ar trebui mâine să reiau campania, e posibil să fac aceleaşi greşeli
20:30
Elena Lasconi insistă să-l aibă pe Ilie Bolojan premier, dacă va deveni președinte. „Eu nu mă sucesc după cum bate vântul”
20:21
BOR, apel în contextul alegerilor: "Votul nu trebuie să constituie o cauză a tulburărilor sociale". Îndemn pentru români
La câţiva kilometri de Alba Iulia, un tânăr a accesat 40.000 de euro din fonduri europene, şi a amenajat o plantaţie de căpşuni pe 5000 de metri pătraţi.
Secretul vânzărilor în această perioadă de pandemie sta în promovare. Iar fotografiile cu căpşuni îi cuceresc rapid pe clienţi care abia aşteaptă să cumpere.
Un fermier din Bihor culege 60-70 de kilograme de căpşuni pe zi. Peste numai o săptămână, însă, va culege triplu. Iniţial, omul s-a temut că n-o să-şi poată vinde marfa. Dar s-a liniştit când a văzut că nu rămâne cu ele.
Chiar dacă preţurile sunt încă mari, oamenii cumpără în cantităţi mari.
Pentru moment, cei mai mulţi producători şi-au cules prima recoltă în familie, pentru că pandemia i-a ţinut acasă pe muncitorii cu care lucrau în regim sezonier, însă în curând vor avea nevoie de ajutoare.