Pregătiri mari pentru micii de 1 Mai. Cum arată și de ce este în stare grătarul care costă aproape 17.000 de lei
Joi, o țară întreagă va trudi în fața grătarelor perpelind pe toate părțile bucăți sănătoase de ceafă de porc, pastramă împănată, frigărui cu multă carne și puține legume, plus o armată de mici.
Pentru cei care au muncit zilele acestea, pregătirea - sau cumpărarea grătarului, cu tot cu cărbune și brichete - au fost urgențe majore.
Este o poveste de dragoste între un bărbat și grătarul lui.
Costeluș, proprietarul unui restaurant cu terasă în Londra și carnivor convins, este dovada vie că soarta are umor.
Cu 2-3 vinete, niște ciuperci și câteva sacoșe de carne, românul nostru își va așeza la masă toți prietenii englezi.
Probabil că pentru grataragiii cu familie mare și mulți prieteni atrași ca-n desene animate de fumul de friptură a fost produs un grătar uriaș, cât o insulă de bucătărie. Poți face simultan 80 de mici sau 20 de cefe de porc, plus o ciorbă pe grătarul secundar. Are o mulțime de sertare pentru accesorii, dar și un preț pe măsură: aproape 17.000 de lei.
În piață au ajuns devreme cei care au deja grătar și mobilier pentru curte.
Chiar dacă au vândut ca de Crăciun, măcelarii vor munci și pe 1 mai, așa că sărbătoresc în avans.
În fine, deși o minoritate, să nu-i uităm pe cei care vor pune pe jar pește proaspăt.
...iar alții vor aștepta ore întregi să fiarbă mocnit o tuslama. O mâncare scăzută din fagure de vită, pe care dobrogenii au preluat-o de la turci.