Povestea lui Felipe, băiețelul care a murit în căutarea „visului american”


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2019 19:41
Data publicarii: Sambata 09 Martie 2019 19:33
Categorie: Stiri Diverse
guatemala

Statele Unite urmează să revizuiască modul în care se ocupă de migranții ilegali după ce un băiat și o fată, ambii din Guatemala, au murit în custodia SUA în decembrie.

Moartea celor doi minori din Guatemala aflaţi în custodia autorităţilor americane, o fetiţă de şapte ani şi un băiat de opt ani, după ce intraseră pe teritoriul SUA a provocat indignare şi emoţie în ţară şi în lumea întreagă.

Guatemala a cerut "autorităţilor americane o anchetă transparentă şi serioasă a acestui dosar". De asemenea pe Twitter, Donald Trump a mai afirmat că ambii copii "erau foarte bolnavi înainte de a fi predaţi gărzii de frontieră". El a mai susţinut că tatăl fetiţei "nu îi mai dăduse apă de câteva zile", în timp ce mai multe media citând familia acesteia au afirmat contrariul.

Decesele acestora au coincis cu o creștere a numărului de familii de tineri migranți reținuți la graniță. Mulți dintre ei provin din Guatemala, scrie BBC.

Felipe Gomez Alonzo, un copil de 8 ani, a murit în custodia autorităților americane, după ce s-a îmbolnăvit. Tatăl său a decis să plece împreună în SUA pentru a munci și a trimite bani familiei din satul sărăcit din Guatemala.

Catarina, mama copilului, a declarat că este „în șoc și că nu se aștepta ca fiul său să se întoarcă acasă decedat”. Și singurul profesor din sat și-a exprimat îngrijorarea cu privire la fenomenul migrației. Pedro a declarat că cei mai mulți dintre elevii săi au plecat in decembrie 2018, în ciuda avertismentelor sale: „Părinții nu învață și continuă să-și ia și copiii în State. 12 elevi au părăsit deja școala din cauza acestui fenomen”.

Donald Trump a făcut din linia dură împotriva imigraţiei ilegale unul din reperele preşedinţiei sale.

Miliardarul republican a promis că va ridica un zid la frontiera cu Mexicul, unde a desfăşurat recent mii de soldaţi americani pentru a anticipa sosirea "caravanelor" de migranţi care provin din America centrală.

Peste 2.300 de minori au fost separaţi de familiile lor între 5 mai şi 9 iunie în numele "toleranţei zero" pentru imigraţia ilegală decretate de administraţia Trump.

Indignarea a fost atât de mare în SUA şi în lume că preşedintele a fost nevoit să revizuiască măsura, interzicând prin decret separarea sistematică a familiilor, notează AFP

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16