Pompierii din Timișoara au donat sânge în număr mare, după ce unul dintre ei a fost implicat într-un accident

Ultima actualizare: 07-12-2021 17:50

Mobilizare impresionantă a pompierilor din Timișoara. Militarii au venit să doneze sânge în număr mare, după ce un coleg de-al lor a fost implicat într-un grav accident rutier, și are nevoie de transfuzie pentru a supraviețui.

Pe lângă pompieri, și numeroși oameni, impresionați de poveste, au dat o mână de ajutor. În accidentul petrecut în acest weekend și-a pierdut viața solistul trupei rock „Quo Vadis”.

Aproape 30 de pompieri au venit în ultimele două zile să doneze sânge la Centrul de Transfuzii din Timișoara. Colegul lor, în vârstă de 22 de ani, a fost implicat sâmbătă într-un accident rutier cu urmări grave. Circula regulamentar iar la ieșirea din Timișoara a fost izbit de o mașină ajunsă pe contrasens. Șoferul vinovat - solistul formației Quo Vadis - a murit pe loc, iar tânărul pompier a ajuns în stare gravă la spital. A fost operat de mai multe ori și are nevoie în continuare de sânge.

Am venit în urma unui apel umanitar, să spunem, și totodată să ajutăm un coleg și dacă mai sunt oameni care au nevoie de ajutor”, a transmis un reprezentant al ISU Timiș.

Ovidiu Tomescu este coleg cu Gabriel la stația de pompieri din Buziaș. A fost unul dintre primii militari care au venit să doneze.

Ne-am gândit să ajutăm, sperăm să fie bine. Va dați seama că făcând parte din familie, suntem ca o familie, nu e ușor”, a spus acesta.

Campania se va desfășura inclusiv săptămâna viitoare pentru a nu supra-aglomera centrul de transfuzii. Continuăm să donăm și sperăm că activitatea noastră îl va ajuta să revină cât mai repede printre noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș.

Povestea tânărului pompier a sensibilizat oamenii, iar în ultimele două zile numărul de donatori a fost dublu față de o zi normală.

Gândește-te că sângele tău face diferența. Face diferența și oamenii au nevoie. Sunt perioade în care nu e așa aglomerat”, a spus un donator.

În acest fel au fost refăcute și stocurile de sânge pentru că pandemia a scăzut cu un sfert numărul donarilor de sânge și a crescut numărul intervențiilor grave din spitale, care au nevoie de cantități mari de sânge.

Suntem în pandemie și vin la spital doar cazurile grave care nu au nevoie doar de o singură pungă de sânge, ci de mai multe. Astfel că nevoia de sânge este mult mai mare față de anul trecut, de exemplu”, a explicat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Timișoara.

Reprezentanții centrului de transfuzii spun că au în continuare nevoie de sânge grupele Zero Negativ și AB negativ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO