Planta care aduce noroc în casă - unde să o ții și cum se întreține

Plante feng shui
Shutterstock

Există o plantă care se spune că aduce noroc în casă și probabil ai văzut-o destul de des. Este vorba despre bambusul norocos (Dracaena sanderiana), o plantă comună în casele din România.  

Bambusul poate fi crescut în mod hidroponic sau în sol. Deși tulpinile sale seamănă cu cele ale unei plante de bambus adevărat, bambusul norocos face parte, de fapt, din familia Asparagaceae.

Planta norocoasă pe care să o ții în casă

Bambusul norocos are rădăcini adânci în feng shui, o filozofie chineză antică care datează din secolul al IX-lea î.Hr., și este, astfel, în mod tradițional, dăruit ca un cadou pentru a promova norocul, prosperitatea, dragostea, sănătatea și dezvoltarea.

Cele mai bune condiții de creștere pentru o plantă de bambus norocos sunt să o ții în interior, preferabil într-o cameră bine luminată. Deși o poți planta în sol în aer liber, temperaturile reci sau lumina solară puternică pot dăuna plantei.

Plante feng shui

Pentru a menține planta verde cât mai mult timp posibil, iată ce la ce trebuie să fii atent:

Curăță recipientul la fiecare câteva luni și pune apă proaspătă o dată pe săptămână pentru a preveni formarea algelor.

Oferă-i multă lumină. Bambusul norocos este o plantă de interior excelentă, deoarece poate tolera umbra ușoară și lumina soarelui indirect. Cu toate acestea, bambusul va crește mai mare când este expus la lumină puternică. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să pui planta în plin soare direct, dar să o menții într-o cameră luminată poate crește longevitatea acesteia.

Bambusul norocos poate fi crescut în sol sau în apă. Dacă alegi să crești planta în apă, apa filtrată sau distilată este cea mai bună opțiune pentru a menține rădăcinile bambusului umede și sănătoase. (Apa de la robinet poate conține substanțe chimice care pot arde tulpinile sale).

Alege recipientul potrivit. Atunci când cumperi sau primești o plantă de bambus norocos, aceasta vine în mod obișnuit în propriul său recipient, adesea pe pietre sau mărgele. Dacă bambusul tău depășește recipientul original, este posibil să fie nevoie să-l transferi în alt recipient care să-l susțină. Curăță cu grijă planta de bambus și spală pietrele înainte de a le transfera în noul recipient. Adaugă planta de bambus, îngropând cu grijă rădăcinile sub pietre pentru a te asigura că sunt complet acoperite.

Menține nivelul apei suficient de înalt pentru a acoperi rădăcinile, dar nu atât de înalt încât să ude tulpinile de bambus.

Dacă bambusul este pus în pământ, udă solul atunci când primii centimetri de sol sunt uscați.

Bambusul norocos este o plantă nobilă și vibrantă, ușor de crescut, și se poate găsi în florării, colțuri de magazine și supermarketuri din întreaga lume.

Bambusul norocos este nativ în Africa centrală, deși a fost folosit în China ca plantă de noroc în Feng Shui de peste 5000 de ani.

În utilizarea tradițională, el încorporează cele cinci elemente în Feng Shui: Apă (apa din plantă), Pământ (mediul de plantare), Lemn (tulpina de bambus), Foc (o panglică roșie legată tradițional de plantă) și Metal (o monedă de metal adesea atașată de panglică).

Se spune că tulpinile goale pot canaliza eficient Chi.

Plantele de bambus norocos vin în multe dimensiuni și stiluri diferite, astfel încât vei găsi cu siguranță varianta potrivită pentru casa ta.

Trebuie menținută la temperaturi între 18-34°C. Aceasta preferă un pH ușor acid al solului sau o schimbare regulată a apei, dacă este crescută într-un vas.

În tradiția chineză, numărul de tulpini ale plantei de bambus norocos pe care le ai corespunde la ce energie vei atrage. De exemplu: Două tulpini atrag dragostea. Trei atrag longevitatea și bucuria. Cinci atrag armonia și echilibrul. Șase atrag bogăția. Șapte atrag sănătatea. Opt atrag dezvoltarea și creșterea.

Plante feng shui

Alte flori și plante care aduc noroc la bani

Este clar că plantele au o importanță semnificativă atunci când le avem în casă sau la locul de muncă.

Numeroase cercetări științifice au arătat că plantele sunt capabile să absoarbă substanțe dăunătoare din aer și să-l purifice, dar și să ne facă mai fericiți doar privindu-le. Despre unele plante se spune chiar că au beneficii suplimentare, cum ar fi aducerea norocului și a prosperității.

Pomul banilor (Pachira Aquatica). Fără îndoială, pe primul loc în această listă se află Pachira Aquatica, cunoscut sub numele de Pomul banilor. Este întotdeauna un cadou excelent pentru persoanele care își încep propriile afaceri.

În Feng Shui, această plantă aducătoare de noroc și prosperitate este și mai eficientă atunci când este plasată în „colțul bogăției” din casa ta.

Colțul universal al bogăției este la sud-estul oricărei camere, case, birou sau grădină. Pentru a găsi acest colț al bogăției Feng Shui, ai nevoie de o busolă.

Nordul este considerat colțul secundar al bogăției Feng Shui.

Ficusul de cauciuc (Ficus Elastica). Feng Shui spune că specia Ficus Elastica atrage bogăția, prosperitatea și norocul.

Alte denumiri pentru această plantă norocoasă de interior includ ficus, arbust de cauciuc indian sau arbore de cauciuc. Este una dintre multele tipuri de ficus de interior. Ficus Elastica are frunze rotunde, considerate simbolice pentru bani și prosperitate.

Când este plasată în casă, planta favorizează norocul, abundența și creșterea averii. Este și una dintre cele mai rezistente plante de interior.

Limba soacrei (Sanseveria Laurentii). Numită în mod amuzant și „limba soacrei”, atunci când este plasată într-o poziție ideală, aceasta este considerată o plantă norocoasă, deoarece absoarbe gazele toxice din aer și elimină toxinele.

Busuiocul sfânt (Ocimum Sanctum). Busuioc sfânt sau Tulsi, este bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și spirituale în Ayurveda, ajutând la vindecarea și controlul multor disconforturi și boli. Busuiocul Sfânt sau Tulsi are o semnificație religioasă și mitologică semnificativă în filozofia hindusă.

Arborele de jad (Crassula Ovata). Mulți oameni în trecut și în unele culturi de astăzi cred că această plantă va aduce mulți bani. Se numește Crassula Ovata, dar este cunoscută sub numele de plantă de giada, plantă norocoasă, planta banilor sau pomul banilor, este o plantă suculentă cu flori mici roz sau albe și este recunoscută pentru frunzele ei groase, suculente, strălucitoare, netede, care cresc în perechi opuse.

Lavandă (Lavandula Angustifolia). Pune lavanda lângă ușă pentru noroc. Când faci asta și când treci pe lângă ea, un pic din noroc se va ridica și va alunga negativitatea care ar putea să te urmeze. Lavanda este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că liniștește mintea, permite un somn bun și este și un dezinfectant atunci când este folosită în produsele de curățenie.

Plantă de bani (Epipremnum Aureum). Conform Feng Shui, planta de bani, în afară de a aduce noroc și bani, armonizează existența umană cu mediul înconjurător. Acest lucru și frunzele lor rotunde și aurii (care reprezintă monede), grupate înseamnă noroc! Se știe, de asemenea, că Epipremnum Aureum are rădăcini adânci și creștere viguroasă. Planta de bani emite, de asemenea, energie pozitivă.

Articol recomandat de sport.ro
Scene uluitoare în Premier League: în minutul 17, fanii au plecat de la stadion, iar antrenorul a făcut schimbare
Scene uluitoare în Premier League: în minutul 17, fanii au plecat de la stadion, iar antrenorul a făcut schimbare
Citește și...
Cum să usuci hainele foarte repede fără uscător. Ai nevoie de un prosop
Cum să usuci hainele foarte repede fără uscător. Ai nevoie de un prosop

Pe măsură ce prețurile facturilor cresc din ce în ce mai mult, oamenii caută cele mai bune modalități de a usca rufele, fără a folosi uscătorul sau alte metode ce consumă curent.

Cum să prepari shaorma acasă - nu vei mai merge la rotiserie niciodată
Cum să prepari shaorma acasă - nu vei mai merge la rotiserie niciodată

Shaorma poate fi făcută chiar la tine acasă, cu ingredientele pe care alegi să le pui, astfel încât să obții o mâncare mult mai sănătoasă, comparativ cu cea pe care o cumperi de la fast food.

Ce se întâmplă atunci când îți trosnești degetele. Ce spun medicii
Ce se întâmplă atunci când îți trosnești degetele. Ce spun medicii

Cu toții ne-am întrebat cel puțin o dată ce se întâmplă atunci când ne pocnim degetele și dacă agest gest dăunează. Iată care este, de fapt, părerea specialiștilor din domeniul medical.

Recomandări
Convorbirea halucinantă dintre mama copilului violat și directoarea școlii. „Cu cine să fac anchetă? Era vacanță” | VIDEO
Convorbirea halucinantă dintre mama copilului violat și directoarea școlii. „Cu cine să fac anchetă? Era vacanță” | VIDEO

Poliția a deschis o anchetă la o școală din Sectorul 1 al Capitalei, după ce doi părinți acuză că băiatul lor de zece ani ar fi fost violat, de două ori, de colegi.  

Premieră istorică în România. Femeile câștigă pentru prima dată mai mult decât bărbații. La cât a ajuns salariul mediu brut
Premieră istorică în România. Femeile câștigă pentru prima dată mai mult decât bărbații. La cât a ajuns salariul mediu brut

Pentru prima dată în istorie, în Romania, salariul mediu brut încasat de femei a depășit media salarială a bărbaților cu 200 de lei, potrivit ministrului Muncii.  

Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare. A fost condamnat pe viață în 2015
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare. A fost condamnat pe viață în 2015

Considerat cel mai temut ucigaș în serie din România, un bărbat din Argeș ar putea fi eliberat din închisoare, chiar dacă a fost condamnat de trei ori pentru ororile comise, ultima oară pe viață.