Parlamentarii tremură de frig în Casa Poporului. Un senator AUR face yoga, să se încălzească

Ultima actualizare: 09-12-2021 08:04

Este cam frig în Casa Poporului, se plâng parlamentarii, care stau în birouri îmbrăcăți ca afară. Unii, mai descurcareți, au făcut rost de aeroterme sau calorifere electrice pentru că temperaturile au scăzut sub zece grade.

Palatul Parlamentului este legat la sistemul centralizat de încălzire din Capitală, rămas nemodernizat de zeci de ani.

Senatorul AUR Mircea Dăneasa apelează la tehnici de yoga atunci când îl ia frigul. Chiar dacă se întâmplă pe holurile Casei Poporului.

O modalitate de a-mi regla temperatura internă în mod propriu și fac anumite exerciții pentru a nu mă lăsa învins de ce se întâmplă termic în jurul meu”, spune Mircea Dăneasa.

Cei mai norocoși stau cu aerotermă la picioare sau cu un calorifer electric.

Pe holuri parlamentarii umblă îmbrăcăți ca afară.

Călin Matieș, senator PSD: Este frig, dar am luat o haină mai groasă, suntem în mișcare, de la o comisie la alta. Îi frig, dar și acasă mai facem economie.

Reporter: În ședințe stați cu paltonul pe dvs?

Senator: Am stat și cu paltonul pe mine.

În Parlament sunt acum 50 de aeroterme care însă consumă enorm. Într-o oră, una singură înghite energie cât 150 de televizoare. Așa se face că, luna trecută, factura la curent a ajuns la aproape un milion de lei. Căldura a costat 50 de mii de lei.

Administrator Palatul Parlamentului: Cel mai frig e în sala de plen a Camerei Deputaților, care are și un volum considerabil și suprafețe vitrate mari.

Reporter: Câte grade aveți acolo?

Administrator: Noaptea pot să scadă și sub 10 grade.

Deși liderii politici se plâng și ei de frig, nimeni nu pare să aibă o rezolvare. Problema pleacă tot de la sistemul centralizat de încălzire al Capitalei. Conductele au zeci de an și cedează frecvent, pentru că au fost înlocuite doar parțial în ultimii 20 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO