Autoritățile din aviație vor să interzică folosirea parfumului de către piloți și însoțitorii de zbor din India
E greu de crezut că există companii aeriene care nu cred că un pilot care conduce sub influența alcoolului sau a altor substanțe ar trebui concediat. Dar, un regulament recent propus în India i-ar putea viza și pe piloții care se dau cu parfum.
Biroul Directorului General al Aviației Civile din India (DGCA), care supraveghează industria aviatică din această țară, a propus recent o actualizare a regulamentelor sale privind consumul de alcool, potrivit CNN.
În cadrul acestor reglementări se face referire și la alte substanțe care ar putea da un rezultat pozitiv la etilotest, și anume apa de gură. Cu toate acestea, noua secțiune menționează în mod specific parfumul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Niciun membru al echipajului nu trebuie să consume droguri sau să folosească substanțe precum apă de gură, parfum sau orice alt produs cu conținut alcoolic. Acest lucru poate avea ca rezultat un test pozitiv la etilotest. Orice membru al echipajului care folosește una dintre substanțele meționate anterior, va trebui să consulte medicul companiei înainte de a se urca la bord”, conform Biroului Directorului General al Aviației Civile din India.
Deși parfumurile pot conține urme de alcool, nu este clar dacă folosirea acestuia poate declanșa un rezultat fals pozitiv la etilotest.
Companiile aeriene din India s-au mai confrunat în trecut cu piloți care s-au urcat la bord în stare de ebrietate.
În 2018, Katsutoshi Jitsukawa, pilot la Japan Airlines, a fost condamnat la 10 luni de închisoare după un etilotest efectuat la scurt timp după decolare, care a arătat că nivelul de alcool din sânge era de nouă ori mai mare decât limita legală.
O situație asemănătoare a avut loc și în Statele Unite ale Americii. Un pilot al companiei Delta, pe nume Gabriel Lyle Schroeder, a fost dat afară dintr-un avion plin de pasageri înainte de decolare, fiind suspectat că se afla sub influența alcoolului.