Dacă restricțiile au fost un chin pentru oameni în perioada pandemiei, nu putem spune același lucru și despre prietenii necuvântători.

Fie că vorbim despre animalele de companie sau despre cele sălbatice, toate s-au bucurat de mai multă liniște şi au reușit, de multe ori, să ne aducă zâmbetul pe buze.

În timp ce sigurătatea pandemiei i-a îndemnat pe oamenii să adopte tot mai mulți câni și pisici din adăposturi, câțiva s-au încumetat să ofere un cămin călduros și unor prieteni mai puțin obișnuiți.

Osvaldo Negri, proprietar tarantulă: "Ea a reușit să majute să mă deconectez. Nici să nu te gandești".

Acest bărbat din Argentina a ales să adopte o tarantulă, în ciuda pisicii nemulțumite de noul colocatar, dar alte persoane au descoperit că purcelușii pot fi o companie foarte simpatică.

Purcelușa Juliana a fost cel mai frumos cadou primit vreodată, mărturisește stăpâna ei.

Cum grădinile zoologice au fost închise o bună perioadă de vreme, animalele s-au bucurat de liniște și intimitate, care le-au ajutat să-și mărească familia.

Spre exemplu, acest pinguin gentoo, dintr-o specie pe cale de dispariție, a venit pe lumea la un acvariu în Mexic. Și este primul animal din specie apărut în captivitate în această țară.

Alte animăluțe au călătorit mii de kilometri în acest an pentru a ajuta la conservarea speciilor din care fac parte. Cum sunt și acești "lemurieni dansatori", aduși în vară la o gradină zoologică din Germania, tocmai din Statele Unite. Numărul lemurienilor dansatori a scăzut cu 80% în ultimii ani, din cauza distrugerii habitatului lor natural.

Însă, animalele de la zoo nu sunt singurele care au profitat de lockdown. Cum orașele au fost mai puțin aglomerate și traficul tot mai redus, unele sălbăticiuni au părăsit pădurea și au încercat să-și găsească hrana prin parcuri.

Turmele de porci mistreți care se plimbă pe străzile din Roma au devenit deja o obișnuință. De altfel, potrivit specialiștilor, numărul mistreților a crescut cu 15% în perioada de pandemie, în Italia. Iar astfel de imagini, cu mistreți în căutare de hrană la oraș sunt tot mai des întâlnie și în alte țări.

Ceva mai departe, pe continentul asiatic, locuri cândva invadate de turiști au fost ocupate acum de maimuțe. Deşi puţin supărate pentru că nu mai primesc bunătăți de la vizitatori, primatele s-au adaptat rapid. Au început să-și procure hranana direct din casele localnicilor, și să se bucure de orașele aproape goale.