Ce soluții la îndemână au proprietarii de animale atunci când pleacă în vacanță

Ultima actualizare: 23-12-2021 19:42

În aceste zile, pe lângă daruri și cumpărături, trebuie să stabilim și cu cine lăsăm câinele său pisica dacă plecăm de acasă. Putem lua animalele de companie cu noi în vacanță dacă hotelul ne permite.

Altfel căutăm o pensiune pentru prietenii necuvântători, sau ne rugăm apropiații care îi cunosc pe blănoși, să aibă grijă de ei.

O pensiune pentru câini din afara Bucureştiului a oprit rezervările pentru sărbători încă din luna noiembrie, atunci când s-au ocupate toate locurile.

Cristina Tutunaru, pet sitter profesionist: „Cazarea se face la comun, este puţin diferit faţă de un hotel de animale clasic. Au parte de supraveghere permanentă, pentru că socializează şi îşi fac foarte mulţi prieteni. Programul zilnic este similar cu cel al unei tabere, trezitul, ieşitul afară, mişcare fizică, apoi ora mesei, ora de joacă, totul se face la program."

Tariful începe de la 120 de lei pe zi şi ajunge, în zilele de sărbătoare, şi la 200 de lei. Pentru ca stăpânii să fie siguri că animalele lor au parte de un sejur complet primesc poze şi filmuleţe în fiecare zi. Sunt însă şi hoteluri sau pensiuni care pun la dispoziţie camere web, pe care stăpânii de la acceseze de câte ori li se face dor.

Și în zona Iaşiului locurile de cazare la o pensiune pentru animale sunt ocupate în totalitate. Costă între 35 și 55 de lei pe zi, în funcție de talia animalului. Pentru că are o capacitate redusă - proprietara lucrează mai ales cu clienți fideli.

Andreea Alupoaiei, proprietară pensiune: „Am şi refuzat câteva persoane din cauză că s-au ocupat locurile. Mai sunt solicitări să fie ținuți afară, dar majoritatea vin pentru interior, fiind căței de la bloc."

Cât timp dumneavoastră sunteţi în concediu, căţelul poate fi cazat şi la hoteluri de animale de cinci stele. Are parte, pe lângă camera proprie, de muzică ambientală, loc de joacă privat şi periat de dinţi înainte de culcare. Aici, locurile pentru sărbători au fost suplimentate, datorită cererii.

Sunt şi hoteluri care îi primesc pe oaspeţi cu căţeii.

Adriana Cernat, recepționer: „Resortul ăsta acceptă şi sejururi ale oaspeţilor cu animăluţe de companie. Acesta are un tarif pe noapte de 50 de lei. Condiţie e că ar fi de preferat ca animalele să fie de talie mică şi să nu lase par."

Alţii preferă să îşi lase căţelul sau pisica în grija prietenilor sau la cabinetul veterinar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO