Soluția mai ieftină pentru românii care vor să meargă pe litoral. „Ni s-a părut foarte interesant”
Pe litoral, dacă evitați hotelurile aglomerate, vă puteți caza în mijlocul naturii, la prețuri mai mici. La Corbu, de exemplu, a fost ridicat un sat de bordeie construite doar din materiale ecologice, unde copiii au un spațiu dedicat lor.
Iar la Eforie găsiți căsuțe în mijlocul lanului de lavandă, unde puteți aduce și animalele de companie.
La Corbu, aproape de plajă, pe două hectare, a fost ridicat un sat arhaic. Un loc departe de oraș și de agitația stațiunilor format din corturi vegetale, bordeie ecologice, colibe și corturi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Bordeiul este cea mai arhaică formă de locuire. Aici pot fi cazate patru persoane. Există un pat matrimonial, corpurile de iluminat au fost făcute toate manual, iar pe pereți avem o carpetă din lână din 1930 și aici un hamac, unde pot sta copii sau noaptea puteți să priviți stelele.
Satul arhaic dispune de 13 spații de cazare, două restaurante, unul pescăresc și unul tradițional românesc. O noapte de cazare la cortul vegetal costă 300 de lei, iar la bordei 600 de lei, cu mic dejun inclus.
Cosmin Văru – managerul satului arhaic: „Nu căutăm materiale fancy, cu logouri, încercăm să fie așa back to the roots. Avem un loc de joacă pentru copii de 800 de metri pătrați în aer liber, construit tot ca o cetate. Piscina este de fapt un iaz de scăldat, vorbim de o piscină de 500 de metri și o plajă artificială de 2.500 de mp."
Tot la Corbu găsim și o casă-muzeu, unde se face agroturism. Curtea este plină cu pomi fructiferi, iar în interior am descoperit un stil rustic, cu mobilier pictat. O noapte de cazare costă 300 de lei.
Femeie: „Ni s-a părut foarte interesanty, că e mai rustic, e altceva decât hotelurile."
Femeie: „Ne duce cu gândul către casa bunicilor, către locurile unde am copilărit, unde mergeam în vacanțe."
În Eforie Nord, turiștii se pot caza în mijlocul unui câmp de lavandă. Un cuplu a construit cinci cabane din lemn, cu 3 laturi de sticlă, înconjurate de brazi.
Ionuț – turist din Timișoara: „Am zis că scăpăm un pic de toată chestia asta cu orașul, cu stresul, cu lucrul. Avem un loc în care să lăsăm animalele pe aici (în spate, sare cățelul în pat), avem două animale."
Turiștii au la dispoziție și un ciubăr, o saună și un loc în care pot face fotografii.
Alina Gheordunescu – manager cabane: „Fiecare căsuță are curtea ei, este împrejmuită cu gard viu și gard de plasă. Este concepută pentru ca oamenii să vină cu animalele de companie pentru că rar se găsește asta pe litoral."
O noapte de cazare într-o cabană de 28 de metri pătrați costă 300 de lei.