O profesoară a reușit imposibilul. Lecțiile ei de educație financiară oferite unor elevi de clasa a III-a au devenit virale
Abordarea inovatoare a unui profesor de clasa a treia din Carolina de Nord în ceea ce privește predarea finanțelor a devenit virală.
Shelby Lattimore, care și-a transformat sala de clasă într-o bancă economică virtuală, le cere elevilor săi o „chirie” pentru birouri și scaune și le permite să cumpere avantaje în clasă, inclusiv permise pentru temele pentru acasă, ca parte a lecțiilor despre responsabilitățile financiar, scrie Business Insider.
Videoclipurile lui Lattimore, care documentează aceste cursuri, au peste 27 de milioane de aprecieri pe TikTok.
@shelby_thatsmee Anothe day another job change #job #teacher #change ♬ original sound - Ms.L
La clasa a treia, unde este profesoară, elevii câștigă bani falși pentru diverse activități, cum ar fi ținerea ușilor deschise, curățenia și ascultarea dascălului.
Locurile de muncă, care nu au toate același salariu, au ca recompensă o „zi de salariu” vineri, când elevii pot folosi o parte din câștigurile lor pentru a cumpăra ce-și doresc, cum ar fi prânzul cu profesorul, timp liber sau chiar un weekend fără teme pentru acasă.
Cea mai mare recompensă care este „să fii profesor pentru o zi” costă 30 de dolari în moneda imaginară.
În videoclipuri, Lattimore le reamintește copiilor să păstreze întotdeauna 5 dolari pentru a acoperi „chiria” pentru scaunele și birourile lor.
Teoretic, cei care nu economisesc suficient riscă să fie amendați, deși profesoara le reamintește elevilor să nu coboare sub țintele de economisire.
Pentru a imita scenariile din lumea reală, elevii pot suporta amenzi pentru plățile întârziate sau pentru alte termene nerespectate. Există o amendă de 1 dolar pentru temele întârziate.
Aceste lecții vin la pachet cu alte sfaturi financiare, cum ar fi să numeri întotdeauna restul pe care îl primești înapoi și să nu înmânezi niciodată un portofel întreg casierului.
Într-un videoclip pe TikTok, Lattimore spune: „Mulți dintre copiii mei provin din familii care tăriesc dintr-un salariu și nu au cea mai bună situație financiară, așa că nu cred că sunt prea mici pentru a învăța vreodată cum să se descurce cu banii, cum să folosească banii și cum vor să își folosească banii."
Într-un sondaj realizat în 2021 de Greenlight, o companie de carduri de debit pentru copii și părinți, 74% dintre adolescenți au declarat că nu se simt încrezători în cunoștințele lor în materie de finanțe personale, iar un procent similar - 73% - au declarat că doresc să învețe mai mult.
Femeia a declarat pentru NBC News că lecțiile predate de ea le-au oferit elevilor abilități practice de viață pentru lumea reală și i-au învățat să aprecieze prin ce trec tutorii lor, dar într-un „mediu mai sigur”.
Un părinte, Brittany Sales, a declarat pentru NBC că fiica ei, Marlii, a dobândit cunoștințe valoroase despre gestionarea banilor prin lecțiile lui Lattimore.
„Ea credea că banii cresc în copaci și că îi poate cheltui. Iar acum realizez că a învățat atât de multe din lecțiile predate de ea”, a declarat Sales pentru postul de știri.
Abordarea pare să fi fost benefică și pentru Lattimore însăși, care are peste 870.000 de urmăritori pe TikTok.
Ea a declarat pentru NBC News că a câștigat șase cifre din monetizarea conținutului ei de pe TikTok și din colaborarea cu branduri.
„Salariul meu de profesoară nu reprezintă nici măcar jumătate din această sumă”, a declarat Lattimore pentru agenția de știri.
Sursa: Business Insider
Etichete: elevi, educatie financiara, lectii,
Dată publicare:
30-01-2024 19:49