O femeie răpusă de Covid nu a mai apucat să-şi vadă bebeluşul nou-născut. Declarații emoționante ale familiei
Soţul unei femei din Birmingham (Anglia) care a murit de Covid fără a avea şansa să-şi vadă bebeluşul nou-născut a făcut o emoţionată pledoarie.
Femeia care avea 37 de ani s-a îmbolnăvit de Covid când era însărcinată în luna a opta, cu cel de al cincilea copil al familiei. Soţul spune că ea a avut posibilitatea să se vaccineze, dar a vrut să aştepte până naşte.
Cinci săptămâni a fost internată la Terapie Intensivă, în stare gravă, iar medicii au decis s-o conecteze la ventilator pentru a putea naşte bebeluşul pe care n-a mai apucat să-l ţină în braţe.
Majid Ghafur: „Nici măcar n-a ştiut dacă avea o fetiţă sau un băieţel. A fost cumplit. Nu a mai avut nici măcar şansa să vorbească cu mine, măcar cinci minute, să-mi spună despre fete, ştiţi, cum o să fie... Nu putea să respire fără aparate, nu putea să vorbească. De când am dus-o la spital în fiecare noapte m-am rugat. S-a luptat din răsputeri cu această boală mortală. Până la urmă n-a mai putut...”.
Serviciul naţional de sănătate îi îndeamnă imperios pe britanici să se programeze la vaccinare, în timp ce în spitale sunt de 14 ori mai mulţi bolnavi de Covid decât erau anul trecut pe vremea aceasta. Guvernul a anunţat ieri că au fost administrate 10 milioane de doze booster, aşadar doza a treia, dar în Marea Britanie mai sunt 4,5 milioane de oameni nevaccinaţi, nici măcar cu o primă doză dintr-un ser.
Grecii, record de vaccinări
Și în Grecia, oamenii fac cozi la vaccinare, după ce guvernul de la Atena a înăsprit restricţiile pentru cei neimunizati. Din weekend, aceştia pot să intre în instituţiile publice doar dacă fac dovada unui test Covid negativ. Iar angajaţii nevaccinaţi sunt obligaţi să se testeze de două ori pe săptămână. Peste 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în plus faţă de efectivele obişnuite, pentru verificări, după intrarea în vigoare a noilor reguli.
Noi condiții de călătorie în SUA
Peste Ocean, după 20 de luni de restricţii, Statele Unite şi-au redeschis în sfârşit frontierele terestre şi aeriene, însă doar pentru călătorii complet vaccinaţi anti-Covid. Iar autorităţile cer și un test negativ efectuat cu maximum trei zile înainte de îmbarcare, pentru cei ce călătoresc cu avionul. Cei care nu sunt vaccinaţi, vor fi obligaţi să stea în carantină la sosirea în ţară, chiar dacă prezintă un test negativ. Excepţie fac doar cei sub 18 ani.Dar nu şi cei imunizaţi cu serul rusescc Sputnik V, cum este cazul multor maghiari.
Restricţiile impuse de fostul preşedinte Trump şi confirmate de succesorul său, Biden, îi afectau pe cei care nu au cetăţenie americană din 30 de ţări, inclusiv Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Ca urmare, familii au fost separate şi turismul extern a primit o serioasă lovitură.
Multe familii de pe cele două coaste ale Atlanticului aşteptau cu febrilitate revederile. De astă-vară aceau posibiitatea să zboare din Statele Unite spre Europa, dat străni instalţi în America şi cei care deţineau un anume tip de vize nu aveau nicio garanţie că se pot reîntoarce.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, Marea Britanie, grecia, coronavirus, vaccinare,
Dată publicare:
08-11-2021 14:29