O femeie din Nepal a fost ucisă de un tigru

Ultima actualizare: 03-10-2019 12:32
tigru
iStock

Un tigru a ucis o femeie de 48 de ani care aduna furaje pentru animale în apropierea unui parc naţional din sud-vestul Nepalului, a informat joi un responsabil local pentru fauna sălbatică, citat de DPA.

Femeia a fost transportată de urgenţă la un spital din apropiere, unde medicii au declarat-o moartă miercuri seara, a declarat Apa Nath Baral, responsabil pentru conservarea faunei sălbatice în Parcul Naţional Bardia.

"Victima a suferit răni la cap, mâini şi faţă", a precizat el.

Acest incident survine după ce în luna august, tigri sălbatici au ucis două persoane în apropierea aceluiaşi parc naţional.

Potrivit lui Baral, micşorarea habitatului acestui animal pe cale de dispariţie şi intensificarea activităţilor umane în apropierea acestei arii protejate au provocat aceste atacuri.

El a precizat că responsabilii pentru fauna sălbatică monitorizează în prezent mişcările tigrului în zonă. "Vom decide dacă-l vom captura după ce vom analiza imaginile oferite de camerele ascunse", a precizat el pentru DPA.

Nepalul găzduieşte o populaţie de 235 de tigri sălbatici, care trăiesc în ariile protejate din câmpiile sudice ale ţării, de-a lungul graniţei cu India

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO