Noutăți pentru iubitorii de sporturi extreme. Prima dronă cu echipaj uman pentru acrobații
În cazul în care vă plac sporturile extreme şi nu ştiţi ce să mai încercaţi, o companie din Liechtenstein a creat prima dronă cu echipaj uman destinată acrobaţiilor.
Dacă nu sună deja destul de complicat, trebuie să mai ştiţi că drona e pilotată, momentan, de cineva care rămâne la sol, nu de pasagerul ei.
Compania speră ca în viitorul apropiat acrobaţiile cu drone să devină un sport cât mai popular.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Aceasta este prima dronă cu echipaj uman dedicată acrobaţiilor aeriene. Construcţia ei a durat o lună, timp în care echipa a creat două modele: un prototip care s-a dovedit greu de manevrat şi o a doua dronă, creată special pentru a transporta şi un pasager la bord.
Mirko Cesena, pilot de test: „Prima dronă era mult mai grea, avea în jur de 200 de kilograme, iar asta e mult mai uşoară, pentru că am vrut să punem o persoană înăuntru. Am fost nevoiţi să o facem mai uşoară, e integral din carbon, o structură solidă”.
Primul zbor al dronei de acrobaţii a fost realizat fără om la bord. În schimb, organizatorii testului au folosit un manechin cu o greutate apropiată de cea a unui pilot. Zborul a decurs perfect: drona a răspuns mai greu, dar totuşi prompt comenzilor transmise de la sol de un pilot de încercare.
Mirko Cesena, pilot de test: „Această maşinărie este mult mai grea decât o dronă mică şi e mult mai mare, aşa că timpii de răspuns sunt mai lungi. Trebuie să te gândeşti la mişcările pe care le va face drona, trebuie să o controlezi dinainte.”
La final, doar pentru a arăta că se poate, la bordul dronei a urcat şi CEO-ul companiei care a creat aparatul. Nu a zburat la înălţime şi cu siguranţă nu a făcut lupinguri şi alte acrobaţii aeriene, dar a demonstrat că se poate ridica şi cu un om la bord.
Herbert Weirather, CEO Drone Champions League: „Atunci când am urcat în cabina dronei eram încrezător în echipa mea, bineînţeles că Mirko a pilotat, e un pilot foarte experimentat.”
Potrivit reprezentanţilor companiei, oricine poate învăţa să piloteze drona de acrobaţie. Primul pas ar fi să se obişnuiască cu comenzile unei drone de competiţie pe simulatorul video creat de aceeaşi companie. Cei mai buni dintre concurenţi sunt apoi invitaţi să piloteze drone reale, în cadrul competiţiilor internaţionale.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!