Ninsori în mijlocul lunii aprilie. La Rânca zăpada atinge aproape un metru

Dată publicare: 15-04-2021 07:56
Dată actualizare: 15-04-2021 09:43


Suntem la mijlocul lunii aprilie, dar avem șanse mari ca de Paște, în unele zone din țară, să fie peisaj demn de vacanța de Crăciun.

Până vineri dimineață, România este vizată de o informare meteo de vreme rea, cu temperaturi scăzute. Iar ninsoarea nu lipsește.

La Rânca s-a așternut un strat nou de zăpadă tocmai când oamenii locului sperau că va fi deschisă circulația pe șoseaua Transalpina.

La Rânca, unde a nins ca în plină iarnă, Șoseaua Transalpina a fost curățată imediat. Nu la fel s-a întâmplat însă pe străzile lăturalnice. Șoferii au avut nevoie de ajutor pentru a-și scoate mașinile din zăpadă.

Din peisaj nu a lipsit ceața.

Turist: „Nu putem schia, pentru că e zăpadă și nu se poate schia deoacamdata că e și ceață.

- Și ninge.

- Da, probabil mai venim.

- Vă mai gândeați la ninsoare acum?

- Să știți că în perioada asta nu ne prea gândeam, dar e o chestie foarte frumoasă pentru luna lui aprilie.”

În aceste condiții, va mai dura până când vă fi redeschisă circulația pe Transalpina, pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

Constantin Pănescu – cabanier: „Anul asta cred că e tărziu, mai sunt două săptămâni până la Paști și 1 Mai, nu cred că se mai poate face nimic, indiferent ce utilaje vor să bage. Încă avem strat de peste 60 – 80 de centimetri, iar pe Transalpina probabil ajunge și la 2-3 metri.”

Așa că acolo, vacanța de Paște va semăna mai degrabă cu cea de Crăciun.

Tags: zăpadă, rânca,


VIDEO PROTVPLUS.RO