Mușcatele, petuniile, margaretele și crăițele au fost în centrul atenției la un târg din Curteni, județul Mureș. Satul este renumit pentru serele uriașe, care se găsesc aproape în fiecare gospodărie.

Cei care vor să-și coloreze grădinile cu plante gata înflorite vin și le iau direct de aici.

După doi ani de pauză, centrul localității Curteni s-a animat din nou la început de Florar, așa cum i se mai spune lunii mai. 35 de producători au adus la târg zeci de mii de plante crescute cu grijă în sere.

Cristina Manoilă, organizator:Era firesc ca în luna mai, când oamenii încep să își amenajeze terasele, curțile, balcoanele, să existe un astfel de eveniment în care să poată să vină și să aleagă din sute de specii de plante.”

Roșii ca focul, vișinii sau bălțate, mușcatele au fost vedetele târgului.

Ileana Cristea, producător:S-au cumpărat foarte foarte bine, față de alți ani. Au fost și mai frumoase față de alți ani, producția a fost mulțumitoare.

Ioan Micoți, producător:Ne-am pregătit ca de obicei, mușcate curgătoare, drepte. Domină mușcatele. E mai ușor de îngrijit și ține floarea mai mult în timp.

Fermecați de culori și parfum, vizitatorii au plecat cu brațele pline.

Vizitator:Am venit la festival să cumpăr soției mele lavandă, mușcate, mentă și ce flori mai sunt aici. E foarte frumos.

Vizitator: Mușcate vreau să cumpăr, mă gândeam să iau anul acesta portocaliu, un potocaliu mai așa, mai sidefat.

Vizitator:Sunt foarte frumoase florile și căutăm și noi niște mușcate și niște garofițe pentru terasă.

Prețurile au pornit de la doi lei, iar plantele bogate, cu multe inflorescențe, s-au vandut si cu câteva zeci de lei.