Ministerul Afacerilor Interne a recepționat 45 de laboratoare mobile pentru cursuri de educație rutieră
Ministerul Afacerilor Interne a recepționat miercuri 45 de laboratoare mobile pentru cursuri de educație rutieră, achiziționate cu 1,5 milioane de euro, bani din fonduri europene.
Astfel polițiștii se vor deplasa în zonele unde se produc multe accidente rutiere și vor ține lecții pentru comunitățile locale. Potrivit datelor ministerului, doar în primele 2 luni ale anului au 275 de oameni au murit în peste 600 de accidente rutiere grave.
România este pe primul loc în Europa la numărul de persoane care mor în accidente rutiere grave. Legislația a fost înăsprită, iar cei care încalcă regulile sunt pedepsiți cu amenzi mai mari însă fenomenul a continuat să crească. Scăderea numărului de victime în accidente rutiere cu 25% este și un obiectiv în planul național de redresare și reziliență.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: „Principalele 3 cauze ale accidentelor grave de circulație se mențin aceleași în ultimii 3 ani. Anume: viteza excesivă, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității pietonilor sau mașinilor. În ultimii 3 ani, au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu 5 pierderi de vieți omenești în fiecare zi.”
Ministerul de Interne a ajuns la concluzia că educația este cea mai importantă. Așa și-a propus să ajungă la câți mai mulți oameni, inclusiv la cei din zone defavorizate, cu laboratoare mobile de educație rutieră.
Benone Matei, inspector principal al Poliției Române: „41 dintre acestea vor fi repartizate la serviciile rutiere teritoriale, unul rămâne la direcția IGPR, iar 3 vor ajunge la Brigada Rutieră București. Cu ajutorul lor, polițiștii de la rutieră pot oferi lecții aplicate, despre cauzele accidentelor, despre cum putem ajuta la creșterea siguranței pe drumurile publice din România.”
Dumitrache Gabriel, comisar șef al Direcției Rutiere: „Aceste laboratoare vor aveam până la mijlocul anului 2023, niște dotări care includ video proiectoare, un soft edicațional, laptopuri, astfel încât interacțiunea cu copiii să fie mult mai bună."
Prima etapă a proiectului a fost achiziționarea mașinilor pentru care ministerul a plătit 7,4 milioane de lei. Bugetul total al proiectului valorează 5 milioane de euro.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: educație, fonduri europene, politia rutiera,
Dată publicare:
16-03-2022 14:12