Locuitorii din Galați sunt terifiați de zgomotele sinistre care se aud de câteva nopți. Oamenii au sunat la 112
Locuitorii unui cartier din Galaţi au sunat la 112, de teama unor zgomote sinistre care se aud de câteva nopţi.
Erau şacalii care s-au apropiat foarte mult de zonele rezidenţiale. Jandarmii au sărit în ajutorul oamenilor, însă problema a fost rezolvată doar pe moment.
Jandarmii chemaţi de localnicii înfricoşaţi au încercat să alunge animalele folosind luminile și sirenele mașinilor de patrulare. Oamenii din zonă au ajutat şi ei cum au putut.
Femeie: „Am ieșit chiar eu cu soțul, cu copilul și cu cumnata. Cu grebla, cu sapa, ca să facem gălăgie. S-a nimerit a fi un taximetrist cu niște băieți în mașină și au claxonat, au pus o fază lungă și am reușit să-i vedem”.
Bărbat: „Fac ca lupii. Stau în pădure. Au venit și prin cartier, vin mereu. Când am făcut grătar în pădure ne-au încolțit. Erau mai mulți. Făceau ca lupii”.
Cătălin Bădin, purtător de cuvânt la Jandarmeria Galați: „Colegii mei nu au identificat animalele sălbatice motiv pentru care, timp de o oră, s-au dus în zona împădurită și în canalele de irigații pentru a găsi animalele și a le alunga”.
Șacalii au început să se apropie de lcouinţele oamenilor după ce din zonă au dispărut câinii vagabonzi, care ţineau la distanţă sălbăticiunile.
Mihaela Cristescu, zoolog: „Vin atrași de resturile menajere. Ei se deplasează în căutare de hrană, pot străbate 10-15 kilometri pe noapte, nu știm de unde vin. Cea mai bună metodă ar fi retragerea sau intimidarea prin strigăte și gestionarea deșeurilor menajere”.
Vânătorii spun că legea le permite să facă doar goane de alungare, însă după ceva vreme şacalii se întorc.
Adrian Alexandru, director AJVPS Galați: „Ei se împușcă în baza unei cote de recoltă date de minister, numai că, în apropierea localităților, nu ne permite Legea 125 să folosim armele de vânătoare”.
În județul Galați, lupul, principalul dușman natural al șacalului, a dispărut de mai bine de 10 ani.