Limbajul secret folosit pe TikTok. Utilizatorii au dezvoltat o nouă limbă pentru a comunica
Creatorii de conținut de pe TikTok au dezvoltat un limbaj aparte. Utilizatorii folosesc înlocuitori pentru anumite cuvinte astfel încât să nu fie sancționați de platformă.
Pentru a nu încălca regulile platformei și pentru ca videoclipurile lor să devină virale, utilizatorii de TikTok au dezvoltat o nouă limbă prin care comunică.
Comunitatea de tiktok-eri înțeleg această limbă care este folosită în majoritatea videoclipurilor.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Acest nou limbaj ar putea indica faptul că plaforma impune reguli prea dure în ceea ce privește conținutul, însă este și o metodă de prevenție a videoclipurilor „dăunătoare”.
Cei care încalcă acest „limbaj secret” riscă să le fie eliminat conținutul sau, mai rău, să le fie închis contul și excluși de pe TikTok.
TikTok, dar și alte platforme de socializare folosesc un așa-zis „limbaj secret”, prin care practic utilizatorii evită regulile. Iată câteva exemple de cuvinte unice pe care le puteți găsi pe platforma de socializare.
„Panoramic” înseamnă „pandemic”
Pentru ca TikTok să nu semnaleze din greșeală conținut de dezinformare în ceea ce privește pandemia de coronavirus, utilizatorii au ales să înlocuiască cuvântul „pandemic” cu „panoramic”.
Cuvinte sexuale
Conținutul sexual și discriminarea nu sunt acceptate pe platformă, așa că utilizatorii au găsit o alternativă. În loc de „sex”, tiktok-erii folosesc „seggs”, în loc de „LGBTQ” se folosește „leg booty”, iar în loc de „homofobie” este folosit cuvântul inventat „cornucopie”. De asemenea, utilizatorii înlocuiesc litere dintr-un cuvânt pentru a nu fi sancționați, cum ar fi „le$bian@”.
Cuvinte care instigă la violență
Pentru a avita să fie sancționați pentru conținut care instigă la violență spre exemplu, utilizatorii înlocuiesc cuvinetele cu unele asemănătoare sau chiar inventează unele noi. Pentru „mort” spre exemplu, alterantiva ar putea fi „neviu”, iar pentru „crimă” ar putea fi „scrimă”.