Imagini rare surprinse de NASA cu soarele în timp ce „zâmbește”. Experții avertizează că poate apărea o furtună solară | FOTO
O fotografie surprinsă din satelit arată un fenomen rar care se petrece cu soarele. În imagine se poate observa cum soarele „zâmbește”.
Un satelit NASA a captat o imagine a ceea ce părea a fi un chip fericit de soare. Fotografia a fost făcută la începutul acestei săptămâni.
„Observatorul de dinamică solară de la NASA a surprins soarele „zâmbind.” Văzute în lumina ultravioletă, aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute ca găuri coronare și sunt regiuni în care vântul solar rapid țâșnește în spațiu", a scris NASA pe Twitter.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Say cheese! ????
Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun "smiling." Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31
— NASA Sun, Space & Scream ???? (@NASASun) October 26, 2022
Fotografia NASA a stârnit o mulțime de răspunsuri online, mulți comparând imaginea cu un dovleac sculptat de Halloween, scrie The Guardian.
Risc de furtună solară
Experții avertizează că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care va lovi pământul sâmbătă.
„Aruncă un flux triplu de vânt solar către Pământ”, scrie spaceweather.com.
Furtunile solare sunt o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al pământului.
Ca urmare, aceste furtuni măresc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute și sub numele de aurore, în emisferele nordice și sudice.
Observatorul de dinamică solară al NASA este o misiune a agenției care are ca scop investigarea modului în care are loc activitatea solară și cum aceasta determină vremea. Lansată pentru prima dată pe 11 februarie 2010, nava spațială a observatorului măsoară interiorul soarelui, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie.