Imagine ireală surprinsă de un fotograf amator. Ce a pățit o pasăre după ce a mâncat un țipar

Ultima actualizare: 15-11-2020 13:32
Pasare
LiveScience / Sam Davis

O serie de imagini care pare extras din celebrul film Alien au fost surprinsă de un fotograf amator din Statele Unite.

Sam Davis, în vârstă de 58 de ani, spune că sunt cele mai bune fotografii pe care le-a făcut-o vreodată. Acesta a surprins pe cer o pasăre din gâtul căreia atârna capul unui țipar, care încerca să scape după ce a fost mâncat de viu, potrivit Live Science.

Pasărea - un stârc cenușiu - nu părea deloc deranjată de situație, spune fotograful.

Bărbatul se afla pe o plajă din statul Delaware când a observat scena bizară. Acesta a crezut inițial că țiparul mușcase pasărea de gât.

„Stârcul nu părea prea afectat. A intrat în apă și a zburat peste tot. Țiparul își arcuia corpul, deci cred că era viu”, a spus fotograful Sam Davis.

Abia când a ajuns acasă șis-a uitat pe fotografii, bărbatul și-a dat seama ce se întâmplase, de fapt: țiparul perforase gâtul păsării, după ce a fost mâncat.

Când sunt mâncați de vii de alți prădători, țiparii își folosesc coada pentru a perfora stomacul animalelor, ca să scape, mai scrie sursa citată.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu cele două animale, însă un om de știință spune că este posibil ca pasărea să fi supraviețuit.

„Probabil că stârcul a supraviețuit, nu părea foarte deranjat, dar asta depinde și de cât de bine s-a vindecat rana și dacă nu s-a infectat. Țiparul ar fi putut supraviețui doar dacă scăpa deasupra sau în apropierea apei”, a explicat omul de știință australian John Pogonoski.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO