Imagini cu o capră neagră şi iedul ei, surprinse în Parcul Naţional Retezat. VIDEO
Imagini cu o capră neagră şi iedul ei au fost surprinse în Parcul Naţional Retezat şi postate de Romsilva pe contul de Facebook.
Specialiştii estimează că pe suprafaţa Parcului Naţional trăiesc două sute de exemplare de capră neagră.
”Imagini foarte frumoase cu o capră neagră şi un ied în Parcul Naţional Retezat, într-o filmare realizată de colegul nostru Alin Dajulesc în cursul acţiunilor de monitorizare a faunei. Populaţia de capră neagră din Parcul Naţional Retezat depăşeşte 200 de exemplare”, au scris reprezentanţii Romsilva pe contul de Facebook.
Potrivit acestora, Parcul Naţional Retezat asigură un echilibru al faunei şi un habitat sănătos pentru urşi, lupi, râşi, capre negre, cerbi, căprioare sau mistreţi. Aici trăiesc 185 de specii de păsări şi pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.
”Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Are o înălţime de până la 130 de centimetri şi o greutate de până la 50 de kilograme”, au mai transmis oficialii Romsilva, conform news.ro.
Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara. Parcul are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală.
Pe raza parcului sunt 80 de lacuri şi tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din ţară, şi Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.