Festivalul cârnatului proaspăt și al salamului uscat, la Nădlac. Decernarea premiilor

×
Codul embed a fost copiat

A fost un adevărat dezmăț culinar în orașul arădean Nădlac, la Festivalul cârnatului proaspăt și al salamului uscat.

30 de echipe de câte 4 persoane și-au prezentat produsele și au preparat cârnat proaspăt. Nu au lipsit nici invitații din Ungaria, Slovacia sau Serbia.

Cei mai câștigați au fost însă vizitatorii, care s-au răsfățat cu toate bunătățile.

„Acesta este salamul cu limba, care se vede că are bucăţi de limbă, asta este dulce şi asta este cu vânat" explică un concurent.

Pe tarabe, la festival, au fost înşirate tot felul de bunătăţi. Bineînțeles, vedetele au fost cârnatul proaspăt de Nădlac, dar și salamul uscat, care sunt un brand al orașului. Fiecare familie a devenit producător, iar secretul pentru o rețetă perfectă este boiaua dulce sau iute, după preferințe.

Citește și
carnat haiducesc
Cârnatul uriaş din Capitală. Motivul pentru care a fost adus în parc
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Mircea Neamț, producător: „Să faci un cârnaț de calitate, îţi trebuie boia bună, un chimen bun, un piper bun, bine frământat și avut grijă până la capăt.”

Usturoiul este un alt ingredient cheie care nu trebuie să lipsească din rețetă.

Pavel Lauko: „Usturoiul trebuie să-l mărunțești să fie pastă, că altfel se poate strica salamul”.

Unicitatea preparatelor este dată de tehnică folosită în fiecare familie.

„Foarte bine frământat și ingredientele de casă boiaua carnea să fie de la porc de casă”, explică el.

Cei prezenți s-au lăsat ispitiți de preparatele tradiționalele, dar și de produsele locale, cum ar fi găluștele dopsite nădlăcane.

„Foarte bun este piperat și iute cum le trebuie la nadlăcani.”

„Este un festival foarte reușit cu niște produse extraordinare și invit pe toată lumea să vină la Nădlac” spun cei care au gustat preparatele

Seara s-a încheiat cu decernarea premiilor, dar și cu un program artistic.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Misterul unui jaf comis în urmă cu 9 ani a fost rezolvat cu ajutorul unui cârnat
Misterul unui jaf comis în urmă cu 9 ani a fost rezolvat cu ajutorul unui cârnat

Poliția germană a anunțat că a soluționat cazul unei spargeri care a avut loc în urmă cu 9 ani folosind ADN-ul de pe o bucată de cârnat, care a fost mâncat pe jumătate.

Cârnatul uriaş din Capitală. Motivul pentru care a fost adus în parc
Cârnatul uriaş din Capitală. Motivul pentru care a fost adus în parc

Un cârnat lung de peste 100 de metri s-a desfășurat, sâmbătă la prânz, pe mai multe mese lipite, într-un parc din București.

Cârnat cu pestă porcină africană, depistat la Satu Mare. Analizele confirmă
Cârnat cu pestă porcină africană, depistat la Satu Mare. Analizele confirmă

Virusul pestei porcine africane a fost depistat într-un tip de cârnat provenit din lotul de alimente confiscate săptămâna trecută de la un cetăţean ucrainean în Vama Halmeu, unde a fost găsit şi salam contaminat cu acelaşi virus.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.