Festival de folclor în Capitală. Cu ce îi întâmpină meșterii pe iubitorii de tradiții românești
Meșteri din mai multe zone ale țării s-au adunat la București, pe Șoseaua Kiseleff, la un festival de tradiții românești.
Vizitatorii și-au adus aminte de vremea copilăriei, iar cei tineri au intrat în atmosfera din alte vremuri. Seara s-a încheiat cu un concert de muzică populară.
Șoseaua Kiseleff a aparținut, sâmbătă seară, iubitorilor de muzică și tradiții. Oamenii au dasant hore, au mâncat bunătăți specifice românești și au admirat produsele făcute de meșterii populari. De la vase din lut sau din lemn, până la ii cusute manual.
Un bărbat sculptează în lemn, de peste 45 de ani, împreună cu soția sa, linguri, cercei sau brelocuri.
Florin Cramariuc, meșter: „Vindem obiectul cu tot cu poveste fiindcă lumea îndrăgește aceste povești. Aici avem măiastra versiunea pusă în practică a cloștii cu puii de aur. O lingură poate să plece de la 20 de lei, 5 lei cea de ciorbă sau 30, 40 de lei”.
Iar un bărbat a venit din zona Olteniei cu costumele sale populare.
Comericant: „Am venit din Gorjului cu tradiția oltenească. Totul produs de noi, exclusiv manual. Cu costul gorjenesc, vesta, cămașa, ițarul. Avem prețurile de la 200 de lei până la undeva la 2.000 de lei. 2.000 de lei sacourile schilărești”.
Și vasele din lut au atras ochii iubitorilor de tradiții.
Festivalul de muzică și meșteșuguri tradiționale din Capitală este la a 14-a ediție. Duminică, activitatea începe la ora 10 dimineață și se va termina la 10 seara, cu un concert.