”Escrocul cu o mie de fețe” racola victimele chiar la intrarea în sediul parchetului. Reţinut când oficia o înmormântare

Dată publicare: 09-04-2021 17:36
Dată actualizare: 09-04-2021 18:39


”Escrocul cu o mie de fețe”: racola victimele chiar la intrarea în sediul parchetului și reținut când oficia o înmormântare

Un tânăr din Dorohoi, condamnat de 8 ori pentru înșelăciune, a fost arestat după ce a păcălit o persoană cu 56.000 lei, dându-se procuror DIICOT și avocat. Bărbatul poreclit ”escrocul cu o mie de fețe” s-a mai dat ziarist, preot și inspector sanitar.

Un tânăr de 34 de ani din Dorohoi, Sorin Alin Verincianu, a fost arestat joi pentru 30 de zile de Judecătoria Rădăuți, pentru înșelăciune, după ce a obținut de la o persoană 56.450 de lei în schimbul promisiunii că o va ajuta într-un proces civil, escrocul prezentându-se a fi atât procuror DIICOT Suceava, cât și avocat, scrie Monitorul de Botoșani.

Ultima înșelăciune a celui poreclit ”escrocul cu o mie de fețe” s-a derulat în perioada martie- iunie 2020, dar bărbatul are un trecut impresionant, presărat cu nu mai puțin de 8 condamnări pentru înșelăciune, deși are doar 34 de ani.

A fost eliberat condiționat de trei ori și a făcut apel în celelalte decizii de condamnare, ultima venind din partea judecătorilor din Suceava, într-un dosar în care escrocul a dat dovadă de un tupeu incredibil.

 

Prima oară a fost reținut când se dădea drept preot și oficia o înmormântare

 

În iulie 2015, bărbatul și-a racolat victimele, două femei, chiar la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, spunându-le că este avocat și le poate ajuta în eliberarea nepoților, reținuți pentru fapte penale.

Femeile i-au plătit pe loc 500 de lei, iar ulterior încă 1.500 lei și 1.500 de euro, până când și-au dat seama că sunt păcălite și l-au reclamat pe bărbat la poliție. Acesta a recunoscut totul în fața judecătorilor pentru a beneficia de o pedeapsă cât mai blândă.

Același individ a orchestrat mai multe escrocherii, dându-se drept preot, inspector sanitar, ziarist, călugăr sau medic.

De altfel, prima dată când a fost reținut era îmbrăcat în preot și se pregătea să oficieze o slujbă religioasă de înmormântare.

Potrivit Monitorului de Suceava, în ianuarie 2008, a încercat să șantajeze măicuțele de la Voroneț și Probota cu imagini compromițătoare, polițiștii care l-au reținut atunci cu ocazia unui flagrant descoperind asupra lui doar un CD gol.

 

A șantajat mai multe oficialități

 

Cu alte ocazii, a încercat să-l șantajeze pe cântărețul de muzică populară Alexandru Recolciuc, pe directorii spitalelor județene din Suceava și Botoșani, un deputat și lista poate continua.

Folosindu-se tot de haine preoțești a păcălit zeci de persoane și firme să-i dea bani pentru construcția unei mănăstiri, iar la un moment dat se dădea inspector sanitar al DSV Botoșani și ”amenda” firme pentru diverse nereguli.

Într-un alt caz, Verincianu s-a dat medic și a păcălit un bărbat cu o sumă de bani promițându-i că va face rost de un instrument medical pentru fiica lui, studentă la Medicină.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO