Iarna s-a întors în mai multe zone din țară. Șoferii au rămas blocați pe drumurile alunecoase: „Totul e blocat”

Dată publicare: 07-04-2021 19:24
Dată actualizare: 07-04-2021 19:45


De la primăvară și pomi înfloriți, România s-a întors în câteva ore în plină iarnă, cu zăpadă, frig și viscol.

În centrul țării și în zonele de munte a nins abundent, de parcă am aștepta Crăciunul, nu Paștele. Șoferii au rămas blocați pe drumurile alunecoase, mai ales dacă au apucat să își schimbe cauciucurile, în timp ce pietonii nu mai știau pe unde să calce.

Șoferii abia au reușit să înainteze, iar cei care au apucat să își schimbe cauciucurile de iarnă s-au trezit într-un coșmar. Utilajele de deszăpezire nu au reușit să țină pasul cu ninsoarea, așa că drumurile au fost acoperite de zăpadă frământată.

Cum a început să ningă, au apărut blocajele pe DN1A, la granița dintre Brașov și Prahova. Șoferii mașinilor de mare tonaj au tras de-o parte și de alta a șoselei și au așteaptat ca drumul să se curețe.

Șofer: „Așteptăm să vedem dacă trece vreo sărăriță. Cei care sunt goi n-au urcat nici unul. Eu sunt încărcat, dar nu vreau să risc.”

Șofer: „Totul e blocat, nu vine nicio mașină mare, doar astea mici circulă.”

Circulația a fost complet blocată mai multe ore pe drumurile din Brașov, Covasna, Harghita, Prahova și Argeș.

Zăpada le-a dat de furcă și celor care au ajuns în Pasul Tihuța. Dimineața, polițiștii au oprit circulația pentru ca utilajele să poată curăța drumul. Chiar și așa, unele mașini au derapat și au ajuns în șanț.

Șofer: „Foarte greu, din cauza zăpezii.”

Locuitorii Brasovului s-au trezit și ei în plină iarnă. Autobuzele au circulat cu dificultate pe străzile necurățate, iar stațiile de transport în comun s-au aglomerat. Primăria Brașov a anunțat că va sancționa firma care se ocupă de deszăpezire, pentru că a trimis în teren doar 20 de utilaje, în condițiile în care contractul prevedea 78 de utilaje. La rândul ei, Primăria a încasat deja o amendă de la Poliția Brașov, pentru că nu a curățat șoselele, de 14.500 de lei.

Femeie: „De 20 de minute stau în stație. Asta e păcăleală de 1 aprilie, cu întârziere.”

Pe străzile înguste din Centrul Vechi al orașului mașinile de deszăpezire încă nu au ajuns, așa că drumurile sunt inpracticabile.

În Sibiu, copacii abia înfloriți au încremenit sub zăpadă. Oamenii abia își făcuseră curaj să își schimbe cauciucurile.

La fel și în Alba Iulia.

La Rânca, pe Transalpină, erau minus 7 grade.

Pentru amatorii de schi, în schimb, episodul de iarnă este binevenit.

Vasile Mitroiu, administrator domeniul schiabil Rânca: „Mă bucur că e și zăpadă proaspătă. Vacanța de primăvară, de Paște, pe care am transformat-o în vacanța de iarnă."

Vremea rămâne rece și în următoarele zile. Până sâmbătă, la ora 10.00, este în vigoare o informare meteo de frig, brumă și îngheț.


VIDEO PROTVPLUS.RO