Cine este individul care a păcălit o bătrână cu 132.000 de euro, de după gratii. Este un personaj celebru

14-02-2021 16:54


Cine este individul care a păcălit o bătrână cu 132.000 de euro, de după gratii. Este un personaj celebru

„Magistratul” este porecla individului care a înșelat o bătrână cu 132.000 de euro, chiar din închisoare. Ovidiu Rusu este celebru pentru asemenea fapte și în prezent este închis la Penitenciarul Iași.

 

O bătrână de 77 de ani din Capitală, care tocmai vânduse o casă, a fost păcălită de mai mulți indivizi să „doneze” suma de 132.000 de euro pentru o mânăstire din Suceava. Femeia a fost convinsă prin telefon de escroc că este călugăr și a acceptat să facă o faptă bună, pentru construirea unei case de copii. Complicii acestuia au preluat banii, după o lună în care au vorbit zilnic cu bătrâna la telefon, ca să-i câștige încrederea.

Polițiștii au mers pe urmele banilor, dați fie cash, fie prin transferuri bancare complicilor „Magistratului” și au reușit să recupereze numai o parte din ei: 14.000 de euro numerar și un pus sub sechestru 38.000 de euro din contul unui individ, a transmis Poliția Capitalei, în urmă cu câteva zile

Ovidiu Rusu, din Rădăuți, cunoscut ca ”Magistratul”, un individ care cumulase pedepse de 225 de ani de închisoare pentru înșelăciuni, celebru pentru țepe date prin telefon, este unul din cei patru deținuți care ar fi reușit să o păcălească de la distanță pe bătrână, relatează publicația Monitorul de Suceava.

Ovidiu Rusu a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoşani la Piatra Neamţ, dar şi prin alte judeţe ale României. De fiecare dată, modalitatea de acţiune era aceeaşi: Ovidiu Rusu îşi aroga calităţi oficiale, de procuror sau judecător de regulă, şi sub aceste funcţii intra în contact cu diferite persoane cărora le promitea rezolvarea unor dosare aflate în instanţă. Fireşte, aceste servicii aveau anumite costuri, iar persoanele naive cădeau rapid în plasa escrocului. Cele mai multe fapte au fost comise de Ovidiu Rusu în timp ce se afla închis în Penitenciarul Botoşani, iar banii erau încasaţi de la cei păcăliţi de către prieteni sau rude apropiate ale acestuia, relatează sursa citată.

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO