După Cișmigiu, și Parcul Herăstrău ar trebui trecut pe lista scurtă pentru lucrări de întreținere. Ce spune Nicușor Dan
Multe parcuri și locuri de joacă din București sunt neîngrijite, deși autoritățile locale spun că, în fiecare an, acordă bugete generoase pentru modernizarea și întreținerea lor.
Dar, Podul mare din Cișmigiu - unul dintre simbolurile acestui parc, inclus pe lista monumentelor istorice - nu a avut aceeași soartă.
El a fost consolidat și urmează să fie dat în folosință, după ce - în 100 de ani - nu a fost reparat niciodată.
Parcul Cișmigiu, cel mai vechi parc din București, a fost lăsat în paragină ani de zile. Spațiile verzi ar trebui amenajate, iar mobilierul măcar curățat, dacă nu poate fi schimbat, spun oamenii care vin la plimbare.
Singurul obiectiv din parc de care s-au ocupat autoritățile locale este Podul Mare. Construit în urmă cu 100 de ani, el a fost în sfârșit consolidat și reparat, și urmează să fie dat în folosință.
Și Parcul Herăstrău ar trebui trecut pe lista scurtă pentru lucrări de întreținere. Dar, înainte să se ocupe de repararea aleilor, muncitorii ar trebui să consolideze malurile lacului.
Și locurile de joacă au nevoie de reparații urgente. Primarul general spune că mobilierul a fost schimbat ultima dată acum 12 ani, deși operațiunea ar trebui demarată o dată la 8 ani.
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „15 locuri de joacă urmează să fie reparate și am făcut asta deja în parcul Circului, restul până la 15 o să le facem în cursul acestui an. Pentru celelalte 25, ele trebuie schimbate în totalitate și pentru asta este o achiziție mai rapidă pentru parcul Cișmigiu cu patru locuri, și până la sfârșitul anului o să atribuim și pentru celelalte 25”.
În sectorul trei, primăria va plăti un milion de lei pentru curățarea locurilor de joacă.