Doi români au jefuit vedetele din Insula Ibiza. Au prădat și casa lui James Blunt. Ce i-au furat

03-02-2021 13:30
Sursa: Periodico de Ibiza


Doi români au jefuit vedetele din Insula Ibiza. Au prădat și casa lui James Blunt. Ce i-au furat

Doi români au jefuit casele vedetelor care locuiau în insula Ibiza, și au furat obiecte de valoare care adunate ajung la 300.000 de euro. Printre cei prăduiți este și cântărețul britanic James Blunt.

 

Polițiștii spanioli i-au supravegheat pe răufăcători, până au decis să acționeze pentru a-i reține. Forțele de ordine au descins apoi într-un depozit unde erau păstrate obiectele furate și au descoperit că acolo se aflau numeroase bunuri, de la zeci de sticle de vin de colecție, care proveneau de la un deținător de cramă privată, până la tablouri, statuete și alte obiecte de artă, potrivit publicației Periodico de Ibiza.

Printre obiectele recuperate găsite în depozitul hoților se aflau sute de sticle de vin și șampanie scumpă, două statuete valorând aproximativ 70.000 de euro fiecare, tacâmuri de aur și argint, bijuterii și unelte.

Cei doi români reținuți făceau parte dintr-o grupare de spărgători care au jefuit și casa cântărețului britanic James Blunt din Santa Gertrudis, pe 14 ianuarie. Acestuia i-au furat hainele de scenă, dar și bijuterii de familie, inclusiv butonii primiți de la bunicul său, un ceas de buzunar, o baionetă din cel de-al doilea război mondial pe care cântărețul a purtat-o cu el la momentul când a făcut parte din trupele britanice din Kosovo.

Cele câteva sute de cămăși ale cântărețului, dar și bijuteriile au fost recuperate de polițiști.

Hoții erau bine organizați și supravegheau locuințele până ce proprietarii plecau de acasă, apoi pătrundeau înăuntru și dezactivau sistemele de alarmă. Și polițiștii i-au supravegheat o bună bucată de vreme înainte să intervină și i-au prins chiar atunci când transportau prada cu o mașină, după o asemenea lovitură.

Sursa: Periodico de Ibiza, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO