Doi pacienți care au murit la Spitalul Județean Galați, exhumați de procurori. Rudele acuză că au pierit din cauza medicilor
Trupurile a doi pacienţi care au murit în ultima lună în spitalul judeţean din Galaţi, au fost deshumate marți de procurori, după ce familiile lor au acuzat mai multe erori medicale.
La rândul lor, anchetatorii au constatat că autopsia iniţială a cadavrelor a fost făcută sumar. Unul dintre cazuri este al unei studente care a fost tratată pentru lombosciatică deşi avea o infecţie gravă, cel de-al doilea, al unui bărbat plimbat printre spitale, care a primit prea târziu, dignosticul de pneumonie. În ambele situaţii, s-a sesizat şi avocatul poporului.
Procurorii au cerut deshumarea cadavrelor pacienţilor în două dosare de ucidere din culpă care vizează felul în care bolnavii au fost trataţi în spitalul judeţean din Galaţi. Familiile celor doi au reclamat mai multe erori în actul medical dar şi că autopsia ințială a victimelor ar fi fost făcută sumar - fără ca trupurile să fie analizate de un medic legist.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Marcel Codiţa, Procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi: "S-a dispus exhumarea acestora în vederea stabilirii cauzei şi felului morţii acestora."
Mihaela Anhele avea 21 de ani când s-a stins în spitalul judeţean din Galaţi. Era studentă la medicină şi voia să devină medic. Familia ei îi acuză de mai multe erori pe doctorii care ar fi trebuit să trebuit să o salveze. Ar fi operat-o prea târziu, spun rudele, după ce i-ar fi pus de două ori un diagnostic greşit.
Carmen Anghele, mama tinerei: "Un diagnostic greşit, deci subliniez, greşit, adică lombosciatica, fără să se apropie de ea".
În realitate, Mihaela avea o infecţie care în cele din urmă a
ucis-o. În spital fata s-ar fi infectat şi cu bacterii nosocomiale - care, spune mama ei, nu au fost trecute în certificatul de deces.
Carmen Anghele: "La analize eu am văzut că ea are e.coli, - nu intraspitalicești, dar Klebsiella este – şi, dacă pe certificat nu a apărut, probabil nici la autopsie nu a apărut, că eu am văzut rezultatul şi nu este la autopsia făcută de Spitalul Judeţean, de-asta s-a ordonat exhumarea fetei mele".
Procedura de exhumare a tinerei de 21 de ani s-a încheiat. Acum sicriul este îngropat din nou. Procurorii sperĂ să reuşească să afle răspunsuri pentru mai multe întrebări. Membrii familiei au refuzat să asiste la această procedură.
Procedura a fost repetată şi în cazul un bărbat de 46 de ani.
Florin Chirilă a murit la începutul lunii în spitalul din Galaţi iar familia lui i-a acuzat pe doctori că l-au diagnosticat prea târziu cu pneumonie. Aproape patru zile bărbatul fusese plimbat între spitale.
Adriana Chirilă, soția bărbatului: "Nu i-au făcut nimic. Nu s-a uitat nimeni la el."
În dosarele de ucidere din culpă care vizează modul în care cei doi pacienţi au fost trataţi în spitalul judeţean din Galaţi deocamdată nu a fost pusă nicio persoană sub acuzare.
Mai multe cadre medicale ar urma să fie audiate. Conducerea unităţii spitaliceşti a refuzat marți să facă vreun comentariu cu privire la anchetă.