Airbag-uri speciale pentru copii, lansate la Londra
Un producător de scaune auto pentru copii a găsit o soluţie pentru a le echipa cu airbaguri. Dispozitivele obişnuite ale maşinilor sunt considerate periculoase pentru cei mici şi unii specialişti recomandă chiar dezinstalarea lor.
Invenţia a fost prezentată la un târg de produse pentru bebeluşi de la Londra. Tot acolo a fost lansat şi un gadget care leagănă copilul în locul părintelui.
Evenimentul organizat la Londra se laudă cu o premieră la capitolul „siguranţa copiilor". Vorbim despre scaunul auto pentru cei mici. Are un airbag inclus şi a fost testat într-un laborator de siguranţă rutieră din Marea Britanie.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Andrew Ratcliffe, reprezentantul unei companii: „Este primul scaun de maşină cu airbag integrat, aşa că este revoluţionar. A fost complicat să-l facem să funcţioneze independent, fiindcă nu este conectat la maşină. Toţi senzorii sunt incluşi în scaun."
În loc să se desfăşoare în fața copilului, existând riscul să-l asfixieze, airbagul este plasat la nivelul pieptului şi îi susţine gâtul şi capul celui mic în caz de accident.
Andrew Ratcliffe, reprezentant al unei companii: „În cazul unui impact frontal, chiar dacă bebeluşul e prins în scaun, capul copilului începe să se mişte în faţă, gâtul se întinde şi este supus unei presiuni mari. În cazul unui accident grav, vor fi leziuni ale coloanei, poate în contact cu alte părţi ale maşinii, poate cu scaunul din faţă. Airbagul nostru reduce această mişcare în faţă şi forța care acţionează asupra gâtului cu 55%."
Scaunul a fost testat deocamdată pentru copii cu vârste cuprinse între patru şi 15 luni şi a primit aprobarea autorităţilor pentru a fi comercializat în Europa.
Un alt producător a prezentat o invenţie care ar trebui să le uşureze viaţă părinţilor: un gadget care se prinde de mânerul căruciorului şi îl leagănă uşor pe cel mic.
Matt Dyson, director Rokit: „Ideea a venit de la cumnatul meu, care are un doctorat în acustică şi vibraţii. Avea o fetiţă, Abby, care se trezea când căruciorul nu se mai mişca. L-am testat pe numeroşi bebeluşi şi rezultatele au fost foarte bune. Evident, nu toţi bebeluşii au adormit înapoi, dar majoritatea s-au calmat."
Dispozitivul vibrează mişcând căruciorul, la fel ca în timpul plimbării. Astfel, părinţii ar putea să se ocupe de altceva.