Dezvoltator imobiliar, cercetat pentru înșelăciuni de proporții. Oamenii i-au plătit chiar și 80.000 de euro pentru nimic
Atenție cui dați banii pentru o casă nouă. Un dezvoltator imobiliar din Ilfov este cercetat de procurori după ce ar fi păcălit, cu sute de mii de euro, mai multi clienți care doreau să-și cumpere terenuri și case într-un viitor complex.
Oamenii au plătit chiar și integral proprietățile, dar nu au primit niciodată actele de cumpărare.
Până acum, patru persoane vătămate au fost audiate în acest dosar penal, de către polițiștii de la IPJ Ilfov, iar prejudiciul se ridică în acest moment la 200.000 de euro, însă este posibil să apară și alte victime, spun anchetatorii. Oamenii ar fi cumpărat case care costau între 60.000 și 80.000 de euro într-un complex, și le-au achitat integral. Oamenii au plătit fie pe loc, fie eșalonat, în rate, dar cert este că au plătit întreaga sumă de bani.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Dezvoltatorul, un om de afaceri în vârstă de 54 de ani, nu și-ar fi respectat promisiunea față de clienții săi, și nu le-ar fi transferat dreptul de proprietate persoanelor vătămate. În plus, acele locuințe nu ar fi fost ridicate, în realitate, spun anchetatorii, sau rămâneau la stadiul de fundație.
Cum aborda dezvoltatorul clienții
Totul s-a petrecut între 2015-2017 iar clienții erau abordați în cadrul târgurilor sau expoziții imobiliare. Ca să-i convingă că va termina aceste lucrări, acest dezvoltator le promitea bonificații, de exemplu unei persoane i-a promis o reducere de 750 de euro, sau le oferea la prețuri promoționale de sărbători, terenuri în vecinătatea complexului. De exemplu, în 2016, o persoană și-ar fi cumpărat un alt teren, pe care nu a primit titlul de proprietate, pentru suma de 17.000 de euro.
Ce nu știau clienții e că acest dezvoltator revindea, spun anchetatorii, aceste terenuri mai departe. Firma sa era în insolvență, potrivit unor surse din anchetă, iar bărbatul a fost plasat acum sub control judiciar.