Descinderi de amploare în Dâmbovița. Garda de Mediu a stricat afacerile celor care ard ilegal deșeuri
Descinderi de amploare, joi dimineaţă, în Bălteni, în judeţul Dâmboviţa. Peste 200 de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii de Mediu le-au stricat afacerile celor care ard ilegal deşeuri.
Legile privind ocrotirea mediului prevăd pedepse mai dure pentru cei care poluează, inclusiv închisoarea.
Imaginile au fost suprinse pe câmpul din vecinătatea Drumului Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte, în satul Bălteni.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Este plin de deşeuri rezultate în urma dezmembrărilor ilegale de autoturisme. Autorităţile spun că primesc des reclamaţii că aici au loc arderi ilegale.
Cei de la Garda de Mediu au identificat 24 de societăţi comerciale care au că domeniu de activitate prelucrarea deşeurilor şi a materialelor feroase şi neferoase. Din cauza neregulilor găsite, toţi cei vizaţi au primit amenzi şi activitatea firmelor a fost întreruptă.
Mugurel Enciu, înlocuitor comisar şef Garda de Mediu Dâmboviţa: „Nu respectau prevederile din autorizaţia de mediu. Deşeurile nu erau depozitate în zonele platformelor betonate, fapt pentru care aceste societăţi vor fi atât sancţionate, cât şi se va dispune către Agenţia de Protecţia Mediului suspendarea acestora. Faptul că ard deşeuri îi duce la închisoare, este o infracţiune.”
Controalele nu le-au picat deloc bine celor din Bălteni.
Mihai Gheorghe, bulibaşa romilor din Bălteni: „Vezi, Doamne, că noi dăm foc la cauciucuri, la anvelope, dar nu este mare scofală să zici că arde cauciucuri sau ceva. Într-adevăr, se vede fumul negru.”
Localnică: „Am crezut că a venit domnul Putin! De unde, am văzut că nu e tancuri, am văzut doar maşini de poliţie. Ne-am speriat şi noi!”
Localnic: „Nu e corect, că ne deranjează! Ştim, dar ce să facem, asta e viaţa!”
Dragoş Popescu, membru al Comisiei de Mediu: „Am şi propus înăsprirea legislaţiei, astfel încât arderea deşeurilor să devină infracţiune, iar poliţia şi parchetul să aibă toate pârghiile necesare opririi acestui fenomen deosebit de periculos pentru sănătatea cetăţenilor.”
Autorităţile din Dâmboviţa au umplut remorcile a mai multor camioane cu deşeurile găsite pe câmp, dar o să fie curăţată în totalitate după mai multe zile de eforturi.