Cum se curăță corect nisipul de pe hainele de plajă - trucul care salvează țesătura

Haine de plaja
Shutterstock

O zi frumoasă și însorită pe plajă, având o carte bună și o băutură răcoritoare la îndemână, sună grozav. Însă nu este la fel de grozav și nisipul care se lipește de haine și scăpăm de el extrem de greu.

Din fericire, există modalități simple de a scăpa de nisipul de pe haine sau de pe orice obiect pe care l-am luat pe plajă.

La plajă, este recomandat să alegi haine și materiale care să-ți ofere confort și să te protejeze de soare și căldură. Iată câteva tipuri de haine și materiale potrivite pentru a-ți face viața mai ușoară la plajă:

Ce tipuri de haine să porți la plajă

Costum de baie: Este piesa esențială pentru o zi la plajă. Optează pentru un costum de baie care să se potrivească și să-ți ofere libertate de mișcare. Poți alege diverse stiluri, cum ar fi bikini, costum de baie întreg sau tankini.

Rochii de plajă: Rochiile de plajă sunt lejere, confortabile și potrivite pentru a le purta peste costumul de baie. Ele te protejează de soare și oferă un look estival relaxat. Alege rochii din materiale fluide, cum ar fi bumbacul sau viscoza.

Citește și
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

Șorturi și pantaloni scurți: Șorturile și pantalonii scurți sunt ideale pentru a fi purtate peste costumul de baie. Acestea sunt ușor de îmbrăcat și dau o senzație de libertate. Alege materiale ușoare și respirabile.

Tricouri și bluze lejere: Optează pentru tricouri și bluze din materiale naturale, precum bumbacul sau inul. Aceste material sunt răcoroase și pielea poate „respira” prin ele.

Fuste lejere: Dacă preferi să porți fuste, alege modele lejere din materiale moi și fluide, care să permită aerului să circule și să-ți ofere confort.

Șapcă sau pălărie de soare: Protejează-te de razele solare cu o șapcă sau o pălărie de soare. Acestea nu doar că îți completează ținuta, ci te și ajută să eviți arsurile solare pe față și pe scalp.

Sandale sau șlapi: Încălțămintea potrivită pentru plajă trebuie să fie ușoară și să permită picioarelor să respire. Sandalele sau șlapii sunt opțiuni excelente pentru confortul tău.

Ochelari de soare: Ochelarii de soare nu doar că sunt un accesoriu stilat, dar îți și protejează ochii de razele nocive ale soarelui.

Material rezistent la apă: Asigură-te că ai o pungă sau un sac de plajă dintr-un material rezistent la apă, astfel încât să poți depozita costumele de baie umede și alte obiecte fără a le deteriora.

Cum se curăță nisipul corect de pe hainele de plajă

Cu ajutorul câtorva trucuri simple poți curăța nisipul de pe hainele și obiectele pe care le ai la plajă. Iată cum trebuie să procedezi, potrivit maids.com.

Începe curățarea nisipului pe plajă

Începe să cureți hainele, animalele de companie și orice echipament pe care le ai cu tine încă de când te afli pe plajă. Scutură-te înainte să urci în mașină sau să intri în casă. Este util să ții o perie sau un pieptene în geanta de plajă. Înainte de a părăsi plaja, este important să îți piepteni părul și să îndepărtezi nisipul. Stai cu capul în jos și scarpină-ți scalpul, pentru a te asigura că nu mai cade nisip pe tine după ce te cureți.

Ulterior, clătește-te cu dușul pe care îl găsești pe plajă, dacă există, și schimbă-te în haine curate. Pune hainele ude și murdare de nisip într-un sac, astfel încât nisipul să nu se împrăștie și prin mașină sau prin casă.

Dacă nu poți face duș, poți folosi pudra de talc, după ce ai îndepărtat nisipul de pe corp. Acest truc îndepărtează nisipul de pe piele.

Îndepărtează-te de plajă și scutură totul

După ce te îndepărtezi de plajă, scoate totul din geantă și scutură tot nisipul. Folosește o perie pentru a te asigura că tot nisipul va cădea de pe obiecte și haine. Curăță, de asemenea, și încălțămintea. Pentru sticlele și recipientele de loțiune solară lipicioasă poți folosi o cârpă umedă sau un șervețel umed pentru a înlătura majoritatea nisipului înainte de a le adăuga înapoi în geantă.

Când ajungi acasă, e necesar să speli absolut tot: de la prosoape și haine până la elasticele de păr, dar ai grijă cu nisipul în mașina de spălat. Cel mai bine este să începi prin a înmuia hainele cu nisip într-o găleată și apoi să arunci apa în grădină, sau unde se poate arunca.

Este important de reținut că nu trebuie să intre mult nisip în mașina de spălat, scrie apartmenttherapy.com. Nisipul rămas se poate depune în mașina de spălat și să ajungă în ciclurile următoare. După ce ai terminat înmuierea, spală prosoapele de plajă la o setare cu apă caldă (evită asta dacă prosoapele nu sunt menite să fie spălate în apă caldă!) și usucă-le la soare sau în uscătorul de rufe. Nu uita să rulezi un ciclu gol în mașina de spălat după ce ai spălat prosoapele, pentru a scăpa de nisipul rămas. Această metodă va preveni ca nisipul să ajungă pe alte haine pe care le vei spăla în viitor.

Asigură-te că ai curățat casa și mașina

După ce speli rufele pline de nisip, curăță mai întâi locul din jurul mașinii de spălat, apoi treci la restul casei. Când ai terminat complet spălarea rufelor și obiectelor de plajă, scoate covoarele afară sau du-le la o spălătorie, în cazul în care locuiești la bloc și nu ai unde să le speli.

Uneltele de curățare cu perie rigidă sunt cele mai bune pentru a îndepărta nisipul și praful. Aspiră pentru a finaliza curățarea. Atunci când cureți podelele dure, începe dintr-o parte și curăță bine. Apoi aspiră și nu uita de colțuri! După aceea, folosește un mop umed pentru a curăța în cele din urmă podeaua.

Alte metode pentru a curăța rapid nisipul de pe haine:

·       Apă și prosop umed: Înainte de a urca în mașină sau în locuință, poți folosi un prosop umed pentru a șterge hainele și obiectele și a îndepărta nisipul rămas pe suprafața lor.

·       Folosește bandă adezivă: O altă metodă eficientă este să aplici bandă adezivă pe zonele cu nisip, apoi să o smulgi rapid. Bandă adezivă va atrage particulele de nisip și le va îndepărta ușor de pe suprafață.

·       Saci de nisip sau pungi cu fermoar: Dacă ai obiecte mici, cum ar fi cheile sau telefonul, poți să le pui în saci de nisip sau pungi cu fermoar pentru a le proteja de nisip și de alte particule.

·       Așteaptă ca hainele să se usuce: Dacă hainele sunt ușor umede de la apa de la plajă, lasă-le să se usuce complet înainte de a încerca să îndepărtezi nisipul. Nisipul se va desprinde mai ușor de pe țesături uscate.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Unde s-a prins unul dintre cei mai mari somni capturați vreodată în România GALERIE FOTO
Unde s-a prins unul dintre cei mai mari somni capturați vreodată în România GALERIE FOTO

Un arădean a prins în Săptămâna Mare un somn de peste 2 metri și 50 de kilograme, unul dintre cei mai mari capturați vreodată în vestul țării.  

Cine a înmatriculat o mașină de 500.000 de euro. Cu 620 CP nu este însă cea mai puternică ”bestie” de pe străzile din România
Cine a înmatriculat o mașină de 500.000 de euro. Cu 620 CP nu este însă cea mai puternică ”bestie” de pe străzile din România

Cea mai scumpă mașină înmatriculată anul acesta în Iași este un Rolls-Royce de 500.000 de euro, o ”bestie” neagră de 620 CP. Cu toate acestea, este doar a doua cea mai puternică mașină din acest județ, unde un Mercedes din 2010 are 650 CP.  

Sindicat: Cum impune subcomisarul Vită, un șef din IPJ Gorj, planuri de amenzi polițiștilor din subordine
Sindicat: Cum impune subcomisarul Vită, un șef din IPJ Gorj, planuri de amenzi polițiștilor din subordine

Sindicatul Europol al polițiștilor susține că un șef din IPJ Gorj, pe nume Alexandru Ovidiu Vită, le impune subordonaților un plan de amenzi și le reproșează atunci când aceștia aplică prea puține sancțiuni celor din trafic.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.