Cum au ajuns româncele să comande la restaurant mâncarea pentru masa de Crăciun

×
Codul embed a fost copiat

S-au dus vremurile când femeile trudeau zile în șir la piftie, cozonaci și sarmale pentru mesele de sărbători. Acum, foarte multe își comandă bunătățile de la restaurant sau de la producători autorizați.

Cu cât cumpără mai mult, cu atât reducerile sunt mai mari.

Vânzător: „Făcute exact ca pe vremuri, cum făceau bunicii acasă. Sunt cu carne tocată, amestec porc şi vită. Avem varza noastră murată, facem ca şi acasă, de pe vremuri şi cu ciolanul afumat."

La un restaurant din Cluj zeci de clienţi comandă an de an în preajma sărbătorilor de iarnă oale pline cu sarmale, ciorba de burtă sau piftie.

Într-o altă bucătărie, preparatele tradiţionale din porc sunt gata afumate şi urmează să fie pregătite pentru pachetele clienţilor.

Citește și
Cozonac retete
Ingredientul care nu are ce căuta în cozonac. Greșeala comună făcută în modul de preparare al cozonacilor

Tot mai multe gospodine spun că au ales această soluţie pentru că sărbătorile le prindeau frânte de oboseală.

Femeie: „Nu mai gătesc deloc. Să simt şi eu că e sărbătoare, să nu tot gătesc, pune masa, aduna masă. Platourile le comandăm la catering, dulciuri, prăjitura. Sunt atâtea sortimente şi posibilităţi."

Şi la un restaurant din Cugir, judeţul Alba, doamnele care vor să petreacă mai mult timp cu cei dragi au comandat deja mâncarea pentru sărbători: sarmale, platouri cu aperitive şi preparate tradiţionale.

Bucătăreasă: „Am pus carnea amestec de vită, orez, 100 de grame la un kilogram de carne, ceapă călită neapărat, condiment, sare, piper şi cimbru. Trebuie lăsate un pic să stea să se marineze carnea. În perioada Crăciunului sărmăluţele sunt cele mai cerute la noi la Cugir, clientul doar să le încălzească."

Bucătăreasă: „Noi le punem în caserole şi le pregătim. Mai pregătim platourile de aperitive tradiţionale şi platouri normale cu şniţele, chifteluţe, sala de icre, salată de beouf la 195 de lei, pentru o familie de două persoane."

Roxana Jibotean, manager restaurant: „Faţă de anul trecut, numărul a crescut cu 60%. Avem tot mai multe doamne care prefer să petreacă timpul alături de familie decât să gătească."

Un pachet cu mâncare de sărbători pentru două persoane costa 195 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Ingredientul care nu are ce căuta în cozonac. Greșeala comună făcută în modul de preparare al cozonacilor
Ingredientul care nu are ce căuta în cozonac. Greșeala comună făcută în modul de preparare al cozonacilor

Cozonacul este unul dintre cele mai iubite deserturi tradiționale românești, nelipsit de pe mesele festive de Crăciun.  

Cele mai populare băuturi de iarnă: rețete tradiționale, mixuri festive și mocktail-uri pentru petrecerile de sărbători
Cele mai populare băuturi de iarnă: rețete tradiționale, mixuri festive și mocktail-uri pentru petrecerile de sărbători

Fie că este vorba despre rețete tradiționale, mixuri moderne sau băuturi fără alcool potrivite pentru întreaga familie, alegerea unei băuturi delicioase poate transforma orice zi de iarnă într-un moment magic.  

Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort
Cozonac pufos cu nucă. Secretul cu care nu dai greș niciodată:”rezultatul final merită fiecare efort"

Cozonacul este desertul nelipsit de pe masa românilor în timpul sărbătorilor. Acest desert tradițional românesc, cu arome bogate și textură moale, face senzație la orice ocazie specială.

Recomandări
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare

Baia Mare are un tânăr special, cu o minte sclipitoare. La 15 ani a promovat bacalaureatul la Cambridge, iar acum, la 18 ani, își pregătește doctoratul tot la Cambridge.

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit
Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit să introducă această metodă inovatoare în comunitatea locală  

Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.