Cum au ajuns româncele să comande la restaurant mâncarea pentru masa de Crăciun

Ultima actualizare: 11-12-2019 20:00

S-au dus vremurile când femeile trudeau zile în șir la piftie, cozonaci și sarmale pentru mesele de sărbători. Acum, foarte multe își comandă bunătățile de la restaurant sau de la producători autorizați.

Cu cât cumpără mai mult, cu atât reducerile sunt mai mari.

Vânzător: „Făcute exact ca pe vremuri, cum făceau bunicii acasă. Sunt cu carne tocată, amestec porc şi vită. Avem varza noastră murată, facem ca şi acasă, de pe vremuri şi cu ciolanul afumat."

La un restaurant din Cluj zeci de clienţi comandă an de an în preajma sărbătorilor de iarnă oale pline cu sarmale, ciorba de burtă sau piftie.

Într-o altă bucătărie, preparatele tradiţionale din porc sunt gata afumate şi urmează să fie pregătite pentru pachetele clienţilor.

Tot mai multe gospodine spun că au ales această soluţie pentru că sărbătorile le prindeau frânte de oboseală.

Femeie: „Nu mai gătesc deloc. Să simt şi eu că e sărbătoare, să nu tot gătesc, pune masa, aduna masă. Platourile le comandăm la catering, dulciuri, prăjitura. Sunt atâtea sortimente şi posibilităţi."

Şi la un restaurant din Cugir, judeţul Alba, doamnele care vor să petreacă mai mult timp cu cei dragi au comandat deja mâncarea pentru sărbători: sarmale, platouri cu aperitive şi preparate tradiţionale.

Bucătăreasă: „Am pus carnea amestec de vită, orez, 100 de grame la un kilogram de carne, ceapă călită neapărat, condiment, sare, piper şi cimbru. Trebuie lăsate un pic să stea să se marineze carnea. În perioada Crăciunului sărmăluţele sunt cele mai cerute la noi la Cugir, clientul doar să le încălzească."

Bucătăreasă: „Noi le punem în caserole şi le pregătim. Mai pregătim platourile de aperitive tradiţionale şi platouri normale cu şniţele, chifteluţe, sala de icre, salată de beouf la 195 de lei, pentru o familie de două persoane."

Roxana Jibotean, manager restaurant: „Faţă de anul trecut, numărul a crescut cu 60%. Avem tot mai multe doamne care prefer să petreacă timpul alături de familie decât să gătească."

Un pachet cu mâncare de sărbători pentru două persoane costa 195 de lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO