Cum arată taxiul viitorului. Proiectul va fi dezvoltat de un grup aerospațial austriac


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 09:26
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 08:10
Categorie: Stiri Auto

Maşinile autonome nu au ajuns încă să populeze şoselele, dar unii se gândesc deja la pasul următor - vehicule autonome zburătoare.

O companie chineză a testat zilele trecute prototipul unui taximetru aerian autonom. Un alt producător cunoscut a făcut acelaşi lucru în urmă cu o lună.

Aceasta nu este o dronă, ci un vehicul aerian autonom. A fost construit de compania chineză Ehang, în parteneriat cu un grup aerospaţial austriac. Poate transporta doi pasageri şi zboară cu până la 150 de kilometri pe oră. Vehiculul, care este electric, se încarcă în două până la patru ore şi are o autonomie de 20 de minute de zbor.

Derrick Xiong, preşedinte EHang: "Acest vehicul aerian autonom este conceput pentru oameni obişnuiţi, care nu au instruire de profil sau licenţă de pilot. Va zbura prin oraş, pe distanţe medii."

Pasagerii vor putea să comande taximetrul "viitorului" folosind o aplicaţie de pe telefonul mobil.

Robert Machtlinger, preşedinte FACC: "Când vehiculul aterizează, trebuie doar să-ţi scrii numele şi destinaţia, confirmi şi închizi uşa, iar vehiculul te va duce la destinaţie fără să ai niciun stres. Poţi să citeşti, poţi să faci orice vrei."

Grupul austriac spune că este pregătit să înceapă producţia acestor vehicule anul viitor. Însă, evident, până că serviciul de taximetre autonome aeriene să devină realitate, este nevoie de nenumărate teste de siguranţă şi de modificarea legilor.

Robert Machtlinger, preşedinte FACC: "Va exista un sistem de comandă care are control asupra unui anumit număr de drone, dar în principiu sistemul poate funcţiona de unul singur. E navigare 5G cu două sisteme la bord, dacă unul cedează, intră în funcţiune celălalt."

Şi Airbus şi-a prezentat recent propriul concept de taximetru zburător autonom. Acesta ar trebui să poată transporta patru pasageri pe distanţe scurte, având o autonomie de 15 minute.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

 

 

Transportul viitorului elibereaza soselele si muta traficul in aer si pe apa. Din ce materiale sunt construite noile vehicule
Tehnologia care depaseste limitele imaginatiei. Prima masina zburatoare din lume. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO