Cum arată sauna care funcționează pe bază de chihlimbar, supranumit "aurul nordului"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 08:34
Categorie: Stiri Diverse

În Lituania s-a deschis prima saună de chihlimbar. Proprietarii au cheltuit 100.000 de euro şi au adunat chihlimbarul de-a lungul unui deceniu.

A meritat efortul pentru că, încălzită cu raze infraroşii, răşina fosilizată are un efect pozitiv asupra sănătăţii şi psihicului uman.

Chihlimbarul este cunoscut drept "aurul nordului", iar în Țările Baltice se găseşte din belşug. Răşină a unor specii de pini, fosilizată în urmă cu ZECI de milioane ani, este la mare preţ în Lituania, unde cineva a avut ideea de a face o saună pardosită cu această piatră semipreţioasă. Chihlimbarul n-a fost ales întâmplător.

Proprietar saună: "Când e încălzit la o anume temperatură, facilitează emanarea ionilor, ceea ce are un efect pozitiv asupra corpului uman."

Pereţii, podeaua şi paturile pe care stau clienţii în timp ce transpiră sunt acoperite cu trei tone de ambră, în valoare de 100.000 de euro. Încălzit cu raze infraroşii până la 45-48 de grade, chihlimbarul emană ioni negativi care au un efect benefic asupra sistemului nervos, sporesc imunitatea, reduc stresul şi ameliorează depresia.

Proprietar saună: "E recomandat mamelor care au probleme cu fiicele adolescente sau copiii neascultători, pentru că are un efect calmant."

O şedinţă în această saună nu trebuie să depăşească 30 de minute, iar biletul costă 14 euro pentru adulţi şi şase pentru copii şi bătrâni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

A fost inventată pudra care poate stoca informații în locul unui hard-disk
Cea mai bună îngheţată din Europa se face la Galaţi.
VIDEO PROTVPLUS.RO