Cum arată preotul care se pregătește pentru o competiție de haltere. Reacția enoriașilor

22-04-2019 08:07


Un preot din Ucraina schimbă zilnic hainele monahale cu echipamentul de halterofil. Părintele se antrenează între slujbe, participă des la competiţii şi deţine numeroase medalii care îi dovedesc măiestria și puterea.

 

Într-o mănăstire greco-catolică din Ucraina, părintele Makari trage clopotele înainte de slujba de dimineaţă. Pentru el, greul vine abia apoi. După rugăciune lasă hainele monahale pentru echipamentul de halterofil.

În tinereţe, părintele era pasionat de karate şi fotbal. S-a călugărit în urmă cu 20 de ani, dar pasiunea pentru sport a rămas.

Părintele Makaryi: "Am ales biserica. L-am pus pe Dumnezeu pe primul loc şi m-am lăsat de fotbal. Acum, când sunt implicat din nou în competiţii sportive, cred că asta este un cadou de la Cel de Sus pentru că i-am fost credincios."

În una dintre chiliile mănăstirii a fost amenajată o sală de forță, în care părintele Makaryi îşi petrece o bună parte din timpul rămas după ce îşi îndeplineşte îndatoririle monahale.

Părintele Makaryi: "Asta este sala de sport a mănăstirii şi aici mă antrenez zilnic, la ore diferite. E mai bine să fac asta dimineaţa, după slujbă, pentru că e momentul potrivit înainte să începem activităţile zilnice în mănăstire."

Şi aceste activităţi presupun munca fizică, dar nu se compara cu antrenamentul făcut zilnic.

Pavlo Zinko, antrenor: "Acum are 190 de kilograme puse pe bară şi e aproape de recordul nostru personal, de 200 de kilograme. Antrenamentul este cel obişnuit pentru participarea la competiţiile internaţionale, unde vrea să-şi apere titlul de maestru al sportului de clasă internaţională."

Părintele Makaryi: "Acestea sunt toate medaliile pe care le-am câştigat la diverse campionate mondiale şi europene sau cupe mondiale, care au avut loc în Kiev."

Cei mai înfocaţi suporteri ai părintelui halterofil sunt chiar credincioşii, care participă în număr mare la slujbele oficiate la mănăstire.

Chiar dacă a ţinut post în săptămânile dinaintea Paştelui, părintele Makaryi nu a renunţat la antrenamente. Se pregăteşte intens pentru un campionat care va avea loc luna viitoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO