Cum a fost surprinsă o pisică la aproape 2.500 de metri altitudine


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 10 Noiembrie 2018 08:09
Categorie: Stiri Diverse

Un motan care făcea senzație la sfârșitul lunii trecute, când un alpinist polonez l-a găsit în masivul Tatra, la aproape 2.500 de metri altitudine, a uimit din nou.

Deși a fost adus la poalele munților și cineva a vrut să îl adopte, a demonstrat că îi plac înălţimile! Pentru că iar a apărut sus pe munte, tolănit pe treptele unei cabane din vârful aceluiași masiv, situat la granița dintre Slovacia și Polonia.

Polonezului, un împătimit al ascensiunilor montane, nu i-a venit să creadă când, acum aproximativ două săptămâni, a văzut un motan vărgat, care îşi curața tacticos lăbuţele, în vârful muntelui Rasi. Părea că e în lumea lui, deşi avea în față o privelişte pe cât de frumoasă, pe atât de abruptă. Şi ameţitoare! Pentru că era cocoţat la 2.499 de metri altitudine.

Murko, aşa a fost botezat, a devenit vedetă. Filmuleţul şi fotografiile făcute de alpinistul polonez au apărut în presa din toată lumea.

Alpiniştii s-au gândit că o pisică domestică nu are ce să caute pe stâncile abrupte. Aşa că l-au coborât pe Murko la poalele muntelui. Şi cineva a vrut să-l adopte.

Dar, zilele trecute, motanul şi-a făcut din nou apariţia la înălţime. A fost găsit într-o dimineaţă lenevind pe treptele unei cabane, în partea slovacă, aproape de altitudinea maximă a muntelui Rasi.

Cabanierul crede că Murko este, la origini, un motan polonez. Și nu e de acord cu părerile unor specialişti care sugerează că cineva l-ar fi urcat pe munte şi l-ar fi abandonat acolo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Beneficiile de a avea în casă o pisică sau un câine. Explicațiile specialiștilor
Ahile, motanul surd care prezice rezultatele de la Cupa Mondială. Câte victorii are
Și-a pierdut pisica în urmă cu 10 ani. Ce a aflat acum bărbatul din Anglia
VIDEO PROTVPLUS.RO