Cum a ajuns un cocoș în centrul unei dispute juridice. ”Ne temem de consecințele cazului”

05-07-2019 08:58


Un cocoş a devenit celebru în toată Franţa, după ce a ajuns în centrul unei dispute... juridice. Proprietarii lui au fost daţi în judecată de vecini, deranjaţi de cântecele matinale ale înaripatei.

Aceştia cer, nici mai mult nici mai puţin, ca proprietarii cocoşului Maurice să-i "lege ciocul" în fiecare dimineaţă, înainte de răsărit.

Este lesne de înţeles că apărătorii galinaceei nici nu vor să audă de astfel de măsuri!

Maurice estr cel mai faimos cocoș al Franței. În aceste zile, este în centrul unei dispute legale care a atras atenția întregii țări: proprietarii cocoșului au fost dați în judecată de vecinii lor, pe motiv că nu se pot odihni din cauza cântecelor matinale ale lui Maurice.

Vincent Huberdeau - avocat: ”Clienții mei nu au o problemă cu cântecul cocoșului, vor doar să aibă liniște la acea oră a dimineții și să poată dormi între orele 6:30 și 8:30 am. Pasărea trăiește la trei metri de dormitorul lor și sunt deranjați continuu de lătratul câinelui, zgomotul mașinilor și de tot felul de zgomote”.

Proprietarii lui Maurice trăiesc într-o comunitate rurală idilică, în vestul Franței. Au multe animale la curte, la fel ca alți localnici. Vecinii nemulțumiți - despre care se știe că sunt orășeni, și vin doar în concedii aici - vor ca Maurice să fie închis sau chiar să i se acopere ochii dimineața, ca să nu mai cânte. Avocatul apărării spune că asta e o prostie.

La primul termen al procesului, membrii comunității locale au venit alături de Maurice, ca să-și arate susținerea.

Susţinătoare Maurice: ”Ne temem de consecințele acestui caz și de ceea ce ar putea însemna pentru viitorul comunităților rurale. Vom fi obligați să trăim în tăcere? Nimic din toate astea nu are sens și aș vrea să mă întorc la viața mea obișnuită, iar Maurice să se relaxeze din nou în cotețul lui”.

Maurice nu are susținători doar printre localnicii sau printre francezi. Povestea lui a depășit granițele țării.

Corinne Fesseau, proprietara lui Maurice: ”Acestea sunt scrisori de la fanii lui Maurice. Ne susțin oameni din Germania, din Norvegia... jurnaliștii de la New York Times au trecut pe aici. Ne susțin și vor să afle toate detaliile”.

Cocoșul este simbolul Franței, așa că toată lumea așteaptă verdictul instanței, mai ales că procesul este văzut că o adevărată încleștare între două stiluri diferite de viață.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: cocoj, juridic, caz, franta,

VIDEO PROTVPLUS.RO