Culturi distruse de mistreți în Gorj. Oamenii sunt revoltați, iar pagubele cresc de la o zi la alta
Mistreții fac prădăd în culturile oamenilor din Gorj. Animalele vin noapte de noapte în lanurile de porumb, spre disperarea celor care au muncit toată vara.
Iar pagubele cresc de la o zi la alta, chiar dacă oamenii stau de pază și folosesc chiar și dispozitive menite să alunge sălbăticiunile.
Acest dispozitiv funcționează cu ajutorul unei butelii pe gaz. La fiecare cinci minute scoate un zgomot puternic care, însă, pare să nu îi sperie prea mult pe mistreți.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
„Și unde mai rămâne o drugă nu poți să mergi cu ea acasă, ăștia îi arunci în capul locului pentru că acasă am porci și peste vine de la mistreți, că doar mi s-a mai întâmplat”, a spus păgubitul.
Ion Blondea, localnic păgubit: „Pe un rând de porumb sunt 1200 de fire, închipuiți-vă ce e de aici în jos. Aici e poiană, nu ai ce să mai iei. Care a fost norocul că au scăpat cei din capul celălalt? Vin de aici, că dacă vin și de acolo vin o dată și gata, fac praf și acolo”.
Nici păzitul culturilor nu a dat roade. Cu toate acestea, există și o urmă de optimism.
Sătenii cer acum despăgubiri de la primării
Localnic păgubit: „Nu poți să stai noapte de noapte ca să păzești nonstop. Cultivăm, de ce să nu cultivăm, se mai împușcă de vânători până la anul, mai sunt posibilități de îndepărtare”.
Sătenii cer acum despăgubiri de la primării, chiar dacă sumele sunt mici.
Ion Blondea, localnic păgubit: „Pe 50% cât mi-au găsit mie dânșii distrus mi-au zis că mi-ar veni vreo 700 de lei. Păi eu 700 de lei nu știu cum să vă spun, dacă faceți calculul la fiecare știulete de porumb, pe înțelesul tuturor, o drugă, dacă sunt 7-8000 de fire rupte, 700 de lei fac?”.
Marius Calotă, reprezentant Primăria Dănești: „În funcție de suprafața distrusă se vor face anumite calcule și se vor primi despăgubiri”.
Mistreții au făcut pagube în mai multe comune din Gorj. Toate cererile de despăgubire sunt centralizate la Direcția Agricolă din Gorj.