Criză de toalete publice în Capitală, înainte de EURO 2020. Cum se scuză reprezentanții primăriei
Cu sacii de gunoaie pe străzile din Sectorul 1, și numeroase parcuri neîngrijite, Bucureștiul stă la fel de prost și la capitolul toalete publice.
Capitala cu peste două milioane de locuitori, care așteaptă zeci de mii de turiști la Campionatul European de fotbal, are în acest moment 128 de asemenea locuri private, pentru public. Restul sunt sigilate, pentru că municipalitatea nu mai are fonduri.
Parcul Naţional, situat în apropierea Arenei Naţionale, care va fi un furnicar în zilele următoare, are trei toalete ecologice, toate sigilitate şi închise temporar.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Şi în centrul oraşului, zona prin care trec zilnic mii de oameni, e la fel. Abia găsim o toaletă la câţiva kilometri, însă şi acolo unde sunt, cei care au nevoi urgente dau peste anunţul "închis temporar".
Turiştii dau fuga prin localuri sau magazine. Administratorii s-au învăţat deja cu "urgenţele" lor.
De toaletele publice din Capitală se ocupa o companie privată cu care Primăria Generală a avut un contract până în acest an.
Zilele trecute a fost semnat un nou acord, însă numărul toaletelor a fost redus la 128. Din lipsă de bani. Asta înseamnă o toaletă la peste 15.000 de locuitori.
Reprezentanţii primăriei spun că "ţinând cont de situația financiară a Municipiului București și alocațiile bugetare pentru anul 2021, pentru a se asigura toaletele ecologice pe raza municipiului București s-au adresat solicitări administrațiilor locale ale Sectoarelor 1-6, ca și acestea să suporte din bugetul propriu asigurarea de toalete ecologice."
Direcţia de Sănătate Publică ne-a transmis că în ţara noastră nu exista norme care să prevadă câte toalete publice ar trebuie să fie într-un oraş, în funcţie de numărul de locuitori.