Copiii care au devenit vedete pe YouTube şi Instagram. Câţi bani pot câştiga lunar

22-08-2019 20:15


Celebritatea nu are vârstă pe Youtube și Instagram. Drept dovadă, sunt tot mai mulți copii, care au sute de mii de urmăritori.

În China și Statele Unite discutăm chiar de un fenomen, în urmă căruia protagoniștii câștigă milioane. Specialiștii în comunicare online avertizează însă, că faima poate fi copleșitoare pentru cei mici.

Nicolas este unul dintre cei mai populari copii vloggeri din România. Este urmărit de aproape 80.000 de oameni pe Youtube. Își filmează și montează singur video-urile și face asta de doi ani și jumătate. Nu și-a divulgat niciodată numele complet și nici vârsta, iar anul trecut a urcat pe scena unui important eveniment din domeniul tehnologiei pentru a vorbi despre viitor.

Nicolas: „Viitorul va fi electric. Pentru că noi, populația, vom încerca să avem cât mai multă grijă de natură. Cred că asta trebuie să facem în viitor, să nu mai poluăm.”

La fel de populară pe Youtube și Instagram este Dariana Muntean. Este din Hunedoara și are doar 14 ani. Are peste 30.000 de subscriberi pe Youtube și 11.000 pe Instagram.

Dariana Muntean, vlogger: „Comunitatea mea este foarte activă, atât în comentarii, cât şi pe Instagram. Acolo ţinem legătura puţin mai uşor. Sunt copii din toată ţara, care îmi cer recomandări de cărţi. Vor să afle ce părere am eu despre un anumit subiect, ce aş face eu într-o anumită situaţie, la ce seriale mă uit, care este rutina mea zilnică.”

Urmărind exemplul din străinătate, mulți părinți le creează acum copiilor conturi de Instagram, unde postează fotografii din vacanțe și nu numai. Unii speră să câștige din asta, undeva între 2000 și 3000 de euro pe lună.

Monica Jitariuc, specialist comunicare online: „Generaţia de astăzi este prima generaţie care s-a născut cu telefonul în mână. Avem generaţia cu cheia la gât şi generaţia cu telefonul la gât şi chiar ţin telefonul la gât. Este o generaţie conectată, prezentă şi o generaţie care nu poate să trăiască fără internet.”

Copiii din China și Statele Unite sunt urmăriți de sute de mii de oameni pe Instagram. În vârstă de doar 8 ani, Ryan a câștigat anul trecut 22 milioane de dolari numai din Youtube, iar veniturile lui sunt din ce în ce mai mari.

Monica Jitariuc, specialist comunicare online: „În etapa de formare, copiii sunt foarte fragili. De aceea, rolul părinţilor este să stea acolo şi să-i înţeleagă. Le recomand să fie atenţi şi să le ofere copiilor chiar şi sprijin emoţional pentru a putea face faţă şi presiunilor care vin la pachet cu celebritatea, pentru că celebritatea e grea pentru un adult, dar pentru un copil. Este foarte important să-i ţinem cu picioarele pe pământ. Lumea nu este cât ecranul unui telefon.”

Singurul canal de Youtube din România care a primit butonul de diamant este dedicat tot copiilor. Cei de la LooLoo Kids au peste 17 milioane de abonați.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57