Concurs de gastronomie între liceeni, în Iași. Ce preparate au pregătit tinerii care vor să ajungă chefi

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de liceeni s-au luat la întrecere, la Iași, unde a fost organizat un concurs de gastronomie pentru cei care aspiră la o carieră în marile restaurante.

Competiția s-a desfășurat sub îndrumarea câtorva studenți și profesori universitari de la Facultatea de Agronomie. Concurenții și-au folosit la maximum creativitatea.

Peste 30 de elevi de la licee agricole și tehnologice din Iași s-au întrecut în preparate după rețete tradiționale românești sau din bucătăria internațională. Unii dintre concurenți vor să devină chefi.

Peștele caramelizat, mușchiul de porc în crustă verde, asortat cu piure de cartofi roșii, sunt doar câteva dintre felurile de mâncare care au impresionat asistența.

Concurent: „Mușchiul l-am tras, prima dată, la tigaie, cu sare și piper și puțin ulei de măsline, după care l-am mai tras o dată cu unt, cimbrișor și rozmarin, pentru încă cinci minute, apoi a fost băgat 20 de minute la cuptor, să facă o crustă”.

Citește și
voluntari cernauti
Voluntarii români au trecut granița la Cernăuți și au gătit pentru refugiații veniți din zonele de conflict

 

Iar la capitolul deserturi, au ieșit în evidență cele preparate cu ingrediente sănătoase.

Prof. Gică Brețan, coordonator: „În momentul de față, toată lumea face prăjituri cu diferite adaosuri, cu spume și s-a cam terminat cu materiile prime eco. Eu cred că ar fi foarte apreciate de oameni, pentru că nu au grăsimi multe, nu au zahăr, au doar mierea, nu suportă un tratament termic”.

Cei mai buni bucătari au fost premiați.

Otilia Murariu, Departamentul de Tehnologie Alimentară, USV Iași: „Ne dorim să le oferim certitudinea că au ales o cale potrivită de a profesa pe viitor”.

Universitatea de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" din Iași este singura instituție din învățământul superior din țară care organizează cursuri pentru viitorii bucătari.

Articol recomandat de sport.ro
Andrei Rațiu l-a dat pe spate pe starul Barcelonei! A mers direct la Deco și i-a spus în față: ”Transferă-l!”
Andrei Rațiu l-a dat pe spate pe starul Barcelonei! A mers direct la Deco și i-a spus în față: ”Transferă-l!”
Citește și...
Descoperiri șocante în restaurantele din Centrul Vechi al Capitalei. Inspectorii ANPC au închis zeci de localuri
Descoperiri șocante în restaurantele din Centrul Vechi al Capitalei. Inspectorii ANPC au închis zeci de localuri

Produse expirate, echipamente de gătit murdare, depozite pline cu mucegai, prin care circulă liberi și fericiți, gândacii.

Voluntarii români au trecut granița la Cernăuți și au gătit pentru refugiații veniți din zonele de conflict
Voluntarii români au trecut granița la Cernăuți și au gătit pentru refugiații veniți din zonele de conflict

Mai mulți voluntari români au trecut graniţa la Cernăuţi şi au gătit mâncare caldă pentru refugiaţii veniţi din zonele de conflict.

„Tocmai ai câștigat un loc în bucătăria MasterChef”, chef Hadad impresionat până la lacrimi de preparatul unui concurent
„Tocmai ai câștigat un loc în bucătăria MasterChef”, chef Hadad impresionat până la lacrimi de preparatul unui concurent

În această seară, de la 20:30, urmărim ultimele dueluri din etapa confruntărilor! Mai sunt puține locuri în bucătăria MasterChef, iar concurenții sunt determinați să ajungă în top.

Recomandări
Rușii pun lumea la cale cu Statele Unite: ”Americanii sunt oameni serioși”. Abandonați, europenii încearcă să se regrupeze
Rușii pun lumea la cale cu Statele Unite: ”Americanii sunt oameni serioși”. Abandonați, europenii încearcă să se regrupeze

La Riad, în Arabia Saudită, încep negocieri cruciale privind viitorul Ucrainei.  

LIVE, ora 12.00. Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, susține un discurs despre situația politică internațională
LIVE, ora 12.00. Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, susține un discurs despre situația politică internațională

Preşedintele interimar Ilie Bolojan se întâlnește astăzi, pentru prima oară de la preluarea mandatului, cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

Inspectorii ANAF au identificat o fraudă de 4.200.000 de euro cu deşeuri metalice neferoase în județul Timiș
Inspectorii ANAF au identificat o fraudă de 4.200.000 de euro cu deşeuri metalice neferoase în județul Timiș

O companie din judeţul Timiş a colectat şi comercializat aproximativ 420.000 kg de aliaje, staniu şi aliaje de staniu (cositor), fără a face dovada trasabilităţii achiziţiei acestora şi fără înregistrarea corectă a impozitelor şi taxelor către stat.