Conceptul „grab and go” este tot mai răspândit în orașele mari din România

×
Codul embed a fost copiat

În ultimul an, în marile orașe a prins tot mai mult conceptul de servire rapidă numit „grab and go”. Peste tot găsim mici bistro-uri sau cafenele cu preparate ce pot fi luate la pachet ori consumate rapid acolo.

Și pasionații de cafea și-au diversificat gustul și comenzile, iar consumul acestei băuturi revigorante este în creștere, potrivit Institutului Național de Statistică.

Într-un bistro situat în cartierul evreiesc din Bucureşti intră zilnic zeci de clienți care vor să mănânce rapid ori să ia ceva la pachet. În meniu sunt doar câteva produse.

Așa numitul segment de consum stradal din România este într-o continuă dezvoltare. Pe Google Maps, de exemplu, dacă încercăm să căutăm „cafenea” sau „bistro”, apar o mulțime într-un perimetru redus.

Adrian: ”Eu, momentan, am clienţii de la birourile din jur. Coffee shop-urile to go au evoluat foarte mult în ultimii ani, pentru că românii au început să prindă gustul cafelei. Sendivsuri, chiche, servesc dimineaţa, ceva cu legume cu un brocoli, brânzică ceva, să le dea energie”.

Citește și
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Vasi: ”Avem clienţi de ordinul sutelor. Cele mai populare sunt brioşele cu ciocolată sau iaurt, se vând cel mai mult, şi avem şi meniu cu cafea, sandvichuri. Eu sunt amplasat aici şi sunt oameni care vin, stau în picioare sau jos”.

Petru: ”Clientela over 30 și tineri de la liceu au început să vină. Dacă acel barista ştie să îţi facă un capuccino cu o cremă corectă, cu atât mai bine. Avem peste o sută de clienţi pe zi”.

Şi proprietarii de cafenele au tot mai multe soiuri de cafea pentru pasionaţi.

Ionuţ Lăzărescu: ”Identificăm tipul de cafea pe care vrem să o prăjim, alegem unul din gradele de prăjire pe care vrem să aducem cafeaua. Este o diferenţă pe care o simţim în băutura finală şi consumatorii se îndreaptă către băuturi cât mai proaspete, bio, şi contează mult ca şi cafeaua să fie prăjită proaspăt”.

Conceptul de latte art a ajuns recent şi la noi, iar un campion mondial în acest domeniu ne-a explicat care este secretul.

Arnold Ungureanu: ”Cafea la filtru, metode manuale, înţelegerea gustului, echilibrului în ceaşcă, produse fiecare element are nişte tehnici care la finalul zilei vin împreună şi formează tehnica de latte art. Lumea este interesată să aibă diferite experienţe cu diferite ţări de origine, metode diferite de prăjire”.

În acest sfârşit de săptămâna are loc şi festivalul cafelei în Bucureşti.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Ce a descoperit un instalator care făcea reparații într-o vilă din Viena. „Este cu adevărat incredibil”
Ce a descoperit un instalator care făcea reparații într-o vilă din Viena. „Este cu adevărat incredibil”

Un instalator a descoperit o cutie plină cu monede de aur, în valoare de 2,3 milioane de euro, în timpul unor reparaţii, în subsolul unei vile vechi, în cartierul Penzing, la Viena, scrie Heute.

Motivul pentru care tot mai mulți bărbați rămân fără păr de la o vârstă fragedă. „Nu e genetic, tata are părul mult mai des”
Motivul pentru care tot mai mulți bărbați rămân fără păr de la o vârstă fragedă. „Nu e genetic, tata are părul mult mai des”

Medicii trag un semnal de alarmă după ce media de vârstă la care bărbaților începe să le cadă părul a început să scadă.

A fost prima dezlegare la pește din Postul Crăciunului. Oamenii au luat cu asalt piețele, deși peștele a devenit un lux
A fost prima dezlegare la pește din Postul Crăciunului. Oamenii au luat cu asalt piețele, deși peștele a devenit un lux

Joi este Sărbătoarea Luminii pentru creștinii ortodocși și prima dezlegare la pește din Postul Crăciunului. Fie că respectă tradiția, ori doar au vrut să profite de oferta bogată, mulți au mers încrezători în piețe și magazine.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.